LEŠ U ZAMRZIVAČU

UBIJENA I ZAMRZNUTA U OBITELJSKOJ KUĆI Policija se oglasila o nezapamćenom zločinu u Međimurju: 'Mislimo da je to Jasmina, ali nismo još sigurni...'

Međimurska policija danas je izvijestila da prije dovršetka odbukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić čiji je nestanak prijavljen 2005. a zbog sumnji u ubojstvo je, prema neslužbenim podacima, uhićena njena 45-godišnja sestra
 CROPIX

PU međimurska na današnjoj je konferenciji za medije objavila da je sa sigurnošću utvrđeno da je leš pronađen u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu ženski, no nije još sa sigurnošću utvrđeno da se radi upravo o tijelu Jasmine Dominić, nestale još 2000. godine.

'Mislimo da je to ta nestala osoba ali ne možemo reći sa sigurnošću. Policija je poduzela niz mjera i radnji, pregled kuće i okolice kuće. Prema informacijama koje smo dobivali, bili smo fokusirani uglavnom na van, čak i na okolna mjesta. Tada nismo imali informaciju da bi se moglo unutar kuće nešto dešavati', rečeno je na konferenciji za novine međimurske policije i dodano kako je policija od samog početka svaku dojavu i informaciju ispitivala. Bilo je suradnje i s DORH-om, a provedena su i poligrafska ispitivanja koja su ih tada odagnala od bilo kakvih sumnji.

Iz policije pojašnjavaju da su postojala razna opravdanja, primjerice, da je Jasmina otišla na brod, da je otišla u inozemstvo, a postojale su čak i informacije da se javljala obitelji.

'Opravdanja su bila da je otišla na brod, da je otišla u inozemstvo, da se javljala... su govorili. Dosta su nas odvlačili u drugu stranu. Više članova obitelji je uvjeravalo da se javljala. Znate kako je unutar kuće, ono što nije informacija, postaje informacija', rekao je Nenad Risek iz međimurske policije.

Na pitanje novinara jesu li i drugi članovi obitelji sudjelovali u prikrivanju kaznenog djela, Nenad Risek kaže da će se sve istražiti do kraja i dodaje da je sada sumnja sužena samo na jednu osobu. Dodao je i da je policija u kontaktu i s majkom nestale, koja sada živi u inozemstvu.

Podsjetimo, u večernjim satima u subotu zbog sumnje da je počinila ubojstvo, uhićena je Jasminina sestra Smiljana. Jasmina je nestala još 2000. godine, iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek nekoliko godina kasnije. Danas bi trebala biti provedena i obdukcija.

Mještani: 'Smiljana je u školi imala velikih problema, oduvijek je bila čudna'

Suprug uhićene Smiljane, sestre nestale Jasmine Dominić, rekao je za eMeđimurje da se o cijelom slučaju pišu velike laži.

Ivica Srnec je potvrdio i da je njegova supruga još u policiji.

'Ne smijem ništa govoriti, tako su mi rekli u policiji. Bit će možda jednom prilike u budućnosti. No pišu se velike laži o tome da je isključena struja i da je počelo smrdjeti i slično. To nije istina. Svašta se sad govori u selu. Probajte nas shvatiti, teško nam je i čekamo da ovo završi', rekao je.

I mještani su rekli da se govorilo svašta, od toga da je Jasmina ubijena i negdje zakopana, do toga da je otišla preko granice. Dodali su i da je Jasminina majka već neko vrijeme u Njemačkoj te da rijetko dolazi, ali šalje novac. Susjedi su za eMeđimurje rekli da je Jasmina uvijek bila dobra učenica. Zatim je otišla na studij u Zagreb i onda nestala. Rekli su i da je njezina sestra Smiljana u srednjoj školi imala velikih problema te da je oduvijek bila čudna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:09