OPĆINA GVOZD

UBILA MUŽA KOJI JU JE ZLOSTAVLJAO 45 GODINA Danica Stevu izbola nožem nakon što ju je on udario lopatom

Osijek, 230315.Jutros oko 8 i 30 u svom odvjetnickom uredu ubijen je odvjetnik Vlatko Vidakovic javnosti poznat kao sudac iz serije RTL Sudnica. Policijski ocevid je u tijeku a u vrijeme ubojstva u uredu je bila i vjezbenica, kci odvjetnika Vidakovica. Na fotografiji: Policija odvodi kci ubijenog odvjetnika i poslovnog partnera Peru JuricaFoto: Emica Elvedji / CROPIX
 Emica Elvedji / CROPIX

Tri godine zatvora dobila je Danica Maslić (61) iz sela Stipan u općini Gvozd zbog ubojstva muža Steve 22. ožujka 2015.

Vijeće Melite Avedić, sutkinje sisačkog Županijskog suda, Danicu Maslić proglasilo je krivom jer je ubila muža, ali u prekoračenju nužne obrane iako su je tužitelji teretili za takozvano obično ubojstvo. Kako je utvrđeno tijekom suđenja, ubijeni Stevo cijeli je život maltretirao i tukao suprugu, s kojom je u braku živio 45 godina.

Tako je i 22. ožujka prošle godine došao kući pijan i odmah je počela svađa. Ljut na suprugu koja je zaprijetila da će proliti rakiju iz hodnika je uzeo lopatu i udario je njome po lijevoj nadlaktici dok mu je bila okrenuta leđima. U cilju da otkloni napad, Danica je s kuhinjskog stola uzela 27,5 centimetara dug kuhinjski nož i mužu u kuhinji i hodniku zadala tri ubodne rane. Najprije u bedro lijeve noge dok je klečala ošamućena od udarca lopatom, potom ispod lijevog pazuha, dok joj je napadač držao lopatu iznad glave da je ponovno udari, te na kraju u lijevu stranu grudi. Teško ranjeni Stevo Maslić ubrzo je preminuo ispred kuće.

Da je Danica bila stalna meta agresije supruga Steve posvjedočile su njihove tri kćeri koje su, kako su rekle na sudu, i same bile žrtve obiteljskog nasilja svojeg oca, zbog čega je najstarija kći Branka u dobi od 12 godina čak pokušala samoubojstvo. Svi su u selu znali što se događa u kući, ali nitko nije reagirao, rekle su kćeri Maslićevih te su stalno očekivale da se dogodi tragedija. Mislile su pritom da će otac ubiti majku, odnosno da će jedan od njegovih udaraca završiti smrću majke. No završilo je obrnuto. Zlostavljana majka nožem je zaustavila oca napadača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:06