PROŽIVIO JE PAKAO

Ubili Boga u meni, a u stanici su mi rekli: Oni su policajci i njima će se vjerovati!

 ANTE ČIZMIĆ/CROPIX

Jure Šušnjara (50) iz Postira u zadnjih mjesec dana proživio je pravi pakao koji ni najvećem neprijatelju ne bi poželio. U velikom požaru najprije mu je izgorio kat kamene kuće, žena mu je završila na psihijatriji, a naposljetku su, kako kaže, četvorica bračkih policajaca ubila Boga u njemu, piše Slobodna Dalmacija.

-Vjerujte mi, bilo je to potpuno nepotrebno demonstriranje policijske sile na mojoj koži. Sve je vezano za taj nesretni požar gdje mi je izgorjelo oko 400 tisuća kuna vrijednosti i gdje sam bolesnu ženu doslovce izvukao iz dima u zadnji tren. Tog 21. srpnja sam se dogovorio s Brankom Županjcem (kod kojeg inače ponekad radim kao građevinac) da dođe svojim teretnim vozilom pomoći mi iznijeti izgorene stvari iz kuće. Parkirao sam svoju mazdu 323 kod fast fooda čiji je vlasnik Zagrepčanin Petar i nisam nikome smetao.

A onda su došli policajci, valjda po nečijoj dojavi - ispričao nam je svoju priču naš sugovornik pokazujući veliku ogrebotinu na lijevoj strani lica, hematom na oku i zavijenu desnu ruku. Jure kaže da je za vrijeme dolaska policajaca bio pokraj svojeg auta i da su mu policajci zatražili dokumente i ključeve vozila, te da su mu prijetili da će zvati “pauka”.

- Uzeli su mi ključeve i preparkirali mazdu pet metara dalje kod jedne mesarnice. Nakon što su mi uzeli ključeve, ja sam negodovao i pitao ih zar je problem što auto stoji pet metara tamo ili amo. Na to su policajci reagirali tako što su mi htjeli staviti lisičine na ruke. Upitao sam ih zašto mi to rade kad ništa nisam napravio, a onda su me počeli mlatiti. Jedan od njih udario me koljenom u leđa, a druga dvojica su me dohvatila za glavu koju su priljubila uz asfalt. Tako su mi glavu držali uz asfalt sve dok me nisu svladali. Otuda mi i ove ogrebotine po čelu, oku i licu. Poslije su me odveli u Supetar na Hitnu pomoć te su nakon toga samo otišli.

Kako ni za što nisam kriv, otišao sam se žaliti u Policijsku postaju Supetar. Zatekao sam samo dežurnog jer je bio vikend. Tamo sam opet ostao u šoku. Čak više od udaraca pogodile su me riječi da su oni policajci i da će se vjerovati njima, a ne meni. Pritom je jedan policajac stalno pokazivao značku. Zamislite njih četvero na mene jednoga. Dobro, taj četvrti je samo gledao i govorio, dok su me trojica obrađivala kao da sam pljačkaš banke. Sa pritužbama sam upoznao i odgovorne u PU splitsko-dalmatinskoji, uzeo sam odvjetnika. Očekujem da se odgovorni kazne jer sam povrijeđen i kao čovjek i kao bivši branitelj - završava priču Jure.

Iz policijskih krugova neslužbeno doznajemo, pak, da je Jure prema njima bio vrlo neugodan, da je auto vozio te da je nakon vrijeđanja i prepirke s njima odjednom počeo bježati. Ozljede, kažu, nije zadobio u sukobu s njima nego kada je bježao ispred njih. U tom trenutku, tvrde policajci, zaustavili su ga turisti koji su mu dolazili u susret. Oni su Juru zadržali i predali policijskoj ophodnji, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:08