NASILNA SMRT

UBIO MUŠKARCA I ZA SOBOM OSTAVIO OTVORENA VRATA Težak zločin u Novom Zagrebu, susjedi u nevjerici

 EPH

Beživotno tijelo 82-godišnjeg Ivana Ž. pronađeno je u četvrtak popodne u obiteljskoj kući u Hrvatskoselskoj ulici u novozagrebačkom Stupniku. S obzirom na njegovu dob, prvotne indicije su bile da je umro prirodnom smrću.

No, ubrzo je u kuću osim Hitne pomoći stigao i mrtvozornik te policija i ekipa za očevid. Vrlo brzo su, nakon detaljnog pregleda tijela kao i same unutrašnjosti umirovljenikova doma, došli do zaključka da se radi o nasilnoj smrti.

Susjedi su u čudu. Uvjeravaju nas da je Ivan bio vitalan čovjek te ne isključuju da se možda ozbiljno i suprotstavio onome tko mu je naudio. Ono što dodatno zabrinjava je da su vrata Ivanova doma bila otvorena.

- Čuli smo da je pronađen mrtav. Okolnosti smrti ne znamo. Živi sam već godinama otkad mu je umrla supruga. I bez kćeri je ostao, a sin mu živi u Austriji i on ima kuću kraj Ivanove, u istom dvorištu, a koju je iznajmio podstanarima. Ivan nije bio nametljiv već nadasve pristupačan i drag čovjek. Pun života i spreman pomoći. U našu ulicu svakodnevno dolaze ljudi prodavati raznorazne stvari. Kolali su nedavno i lažni HEP-ovci. Sreća da nikog nisu pokrali jer su ih susjedi skužili na vrijeme jer su brojila već bila popisana. No, najviše gnjave stanare starije životne dobi maserke. Dolaze u skupinama. Nude usluge besplatno, a onda naplate pošteno. Znaju i ukrasti. Al' mi smo svi sirotinja pa se ražaloste kad vide da nemaju koristi od nas - kaže jedna od susjeda pokojnog umirovljenika.

Točan uzrok smrti Ivana Ž. doznat će se nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku. U tijeku je istraga i rasvjetljavanje slučaja. Istražitelji obavljaju razgovore sa svim susjedima u ulici. Je li Ivanu iz doma ujedno nešto i ukradeno, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:16