RIJEKA

'UBIT ĆU TE, POBIT ĆU VAS SVE, RIJEŠIT ĆU TI I ODVJETNIKA!' Umirovljeni policajac na raskrižju pištoljem prijetio ženi od koje se razvodi

Ilustracija
 Robert Fajt / HANZA MEDIA

Prijetio je smrću supruzi, s kojom vodi brakorazvodnu parnicu, djelatnicima agencije za prijevoz stvari, a na meti mu se našao i odvjetnik koji zastupa suprugu u parnici. Inkriminacije su to pod kojima je jučer smješten u riječki zatvor 52-godišnji J. R., umirovljeni policajac iz Rijeke, piše Novi list.

Slučaj zbog kojeg je završio iza rešetaka zbio se u srijedu poslijepodne, nakon što je njegova supruga, od koje se razvodi, po dogovoru došla po svoje stvari iz stana na Krimeji, zajedno s trojicom djelatnika agencije za prijevoz. J.R. se sumnjiči da je na izlazu iz zgrade prijetio ženi i trojici djelatnika agencije: 'Naći ću vas! Prebit ću vas!'

Žena je nakon toga sjela u svoj auto, dok su radnici krenuli kombijem u smjeru središta Rijeke.

Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, oko 17:30 sati, u trenucima kada su se svi oni zaustavili pred semaforom na Školjiću, pred njima je stala Škoda octavia, koju je vozio J.R. Njegova supruga je izašla iz auta i upitala ga zašto je slijedi, a on je, sjedeći u autu, pokazao joj pištolj.

'Ubit ću te!', zaprijetio joj je J.R. koji se sumnjiči i da je zatim izašao iz auta i krenuo prema djelatnicima u kombiju.

'Pobit ću vas!', zaprijetio je trojici, koji su u strahu otišli kombijem. I prestrašena supruga pobjegla je s mjesta događaja.

Slučaj je prijavljen policiji koja je privela Riječanina zbog prijetnji. Policijska istraga je pokazala da je posljednjih dana i na račun odvjetnika supruge odaslao neugodnu SMS poruku 'da će ga riješiti i ovako i onako'. No, na ispitivanju u tužiteljstvu J.R. je poricao da je počinio kaznena djela za koja se tereti.

Sutkinja istrage odredila mu je pritvor, ali i odobrila puštanje na slobodu ako uplati 30.000 kuna jamčevine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:35