VEĆ JE IMAO PRIJAVU ZA NASILJE

'UBIT ĆU VAS, NEPISMENI STE, MOŽETE MI POPUŠITI!' Druga strana priče o mladiću čija majka tvrdi da ga je premlatio policajac

zgrada policije u Varaždinu
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Priča o navodnom brutalnom premlaćivanju 17-godišnjaka svoj početak ima u nedjelju pola sata iza ponoći kada je maloljetnik pozvao policiju da ga je netko istukao ispred varaždinskog lokala "Klub 68" na Trgu kralja Tomislava u središtu Varaždina. Kad je policija došla na mjesto događaja zatekla ga je vidno alkoholiziranog ispred kluba. Obavljeni su razgovori s vlasnikom lokala, gostima međutim nitko nije spominjao bilo kakav sukob i tučnjavu, već jedino da 17-godišnjaka, s obzirom da je bio vidno alkoholiziran i maloljetan, nisu pustili u lokal. Policija ga je s obzirom na stanje u kojem su ga zetekli privela u postaju. I onda slijedi njegov show.

"Ubit ću vas. Nepismeni ste. Možete mi popušiti!", vikao je policajcima. Policajci su morali uporabiti prisilu da ga smire, a s obzirom da je maloljetnik bio alkoholiziran, zvali su i Hitnu pomoć. Po dolasku liječnika nastavio je vrijeđati i njih i policajce, udario je i policajca i ogrebao ga. Na inzistiranje majke koja je u međuvremenu pozvana, njezin sin je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. Liječničkim pregledom ustanovljeno je da nema nikakve vidljive ozljede, a posebno ne u predjelu usta. Mladić je i formalno uhićen.

U cijelu priču oko navodnog premlaćivanja maloljetnika uključila se i lokalna politika, odnosno varaždinski vijećnik iz Živog zida Marijan D. koji je navodni svjedok događanja postupanja policije ispred varaždinskog kluba koji je snimao i objavljivao "live" na svom društvenom profilu kako policija obavlja pretres u domu maloljetnog dječaka navodno tražeći oružje. Na snimci se vidi da policajka upozorava vijećnika Živog zida da prekine sa snimanjem, a on joj odgovara da je to javna stvar, a na snimci on govori i da je došao po pozivu maloljetnikove majke. Policija ga je upozorila da krši zakon pa je uklonio snimku, ali se nastavlja kriminalističko istraživanje zbog nedozvoljene uporabe osobnih podataka, a mladićevu majku policija istražuje zbog povrede tajnosti postupka.

Provjerili smo i u varaždinskom lokalu "Klub 68" koji je praktički na varaždinskom korzu je li bilo ikakvog sukoba ispred njihova lokala. Potvrđeno nam je da niti je bilo sukoba, te da u razmaku od 200 metara postoje četiri lokala koja rade cijelu noć i da oni u klub ne dozvoljavaju ulaz mlađima od 18 godina.

Inače, maloljetnik čija je majka obavijestila medije o tome da je brutalno pretučen prostorijama varaždinske policije je, kako doznajemo, već bio prijavljivan i za nasilje i to od članova vlastite obitelji krajem prošle godine. Upravo zbog prijetnji, uvreda pod utjecajem alkohola, razbacivanja stvari i sukobljavanja s ukućanima, majkom, 15-godišnjom sestrom i 41-godišnjim očuhom "zaradio" je prekršajnu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2023 08:09