POČELO SUĐENJE

UBO GA U PRSA I STRAŽNJICU NA ZRĆU Krvavi obračun u popularnom klubu, ozlijeđenoga spasili prijatelji čvrstim pritiskom na ranu

 Cropix

Zbog napada nožem na njemačkog turista na paškom Zrću, u utorak je na Županijskom sudu u Zadru počelo suđenje 23-godišnjem Antoniu M. sa zadarskog područja optuženom za pokušaj ubojstva i tešku krađu, piše Slobodna Dalmacija .

Brutalni napad dogodio se 9. lipnja prošle godine u noćnim satima u paškom klubu Euphoria gdje je 23-godišnjak godinu dana mlađeg njemačkog državljanina Juliana Krügera 16 centimetara dugim preklopnim nožem ubo dva puta u lijevu stranu prsišta i stražnjicu, navodi Slobodna Dalmacija .

Prije toga 22-godišnji Julian na plaži je mirno razgovarao na mobitel, kada mu je prišao 22-godišnjak, te mu istrgnuo mobitel iz ruke i pobjegao. Nijemac ga je ubrzo pronašao u klubu, no 22-godišnjak se nije se htio tako lako odreći plijena te je njemačkog turista napao nožem zadavši mu dvije ubodne rane.

- Nisam kriv, a obranu ću iznijeti na kraju dokaznog postupka - kazao je u sudnici.

Od dana napada nalazi se u pritvoru zadarskog istražnog zatvora, a sucu Hrvoju Viskoviću je rekao da je nezapolsen, ali da povremeno radi kao sezonski radnik.

Njegov odvjetnik Ivan Skoblar dodao je kako će tijekom sudskog postupka obrana inzistirati na razjašnjenju spornih činjenica koje se tiču inkriminiranog dana kada je 23-godišnjak nožem napao mladog Nijemca koji se u utorak pak nije pojavio u sudnici zadarskog suda.

- Tražit ćemo vještačenje noža i kapljica krvi, a predlažemo saslušanje vještaka medicinske struke dr. Davora Mayera koji je vještačio ozljede oštećenika te psihijatrijsko vještačenje okrivljenika na okolnosti njegove ubrojivosti – kazao je odvjetnik 23-godišnjaka optuženog za dva kaznena djela za koja je zaprijećena zatvorska kazna do pet godina.

Nakon brutalnog napada na svog prijatelja ozlijeđenom Nijemcu su u pomoć priskočili prijatelji i pritisnuli mu ranu kako bi zaustavili krvarenje. Hitnu pomoć je nazvao radnik obližnjeg fast fooda, a liječnici su turista prevezli u zadarsku Opću bolnicu gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen te da mu život nije u opasnosti.

Tijekom postupka dokazat ćemo da je okrivljeni počinio ova dva kaznena djela za koja se tereti optužnicom - kazao je zamjenik županijskog Državnog odvjetnika Duško Berović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 23:37