OPTUŽNICA

Ubo zeta nožem, pa mirno čekao policiju

Ante B. (32) došao je na vrata Željka B. (62), porječkali su se, a onda je sijevnuo nož
 HANZA MEDIA

Zbog ubojstva zeta Ante B. (32) lanjskog listopada u Velikom Broćancu kod Konjskog, kojem je zario dva puta kuhinjski nož u prsa te u srce, splitsko tužiteljstvo podignulo je optužnicu protiv Željka B. (62), oca Antine nevjenčane supruge s kojom pokojni ima dijete.

Brutalni sukob Ante i njegova punca dogodio se 1. listopada prošle godine oko 23.40 sati nakon što su se prvo posvađali, a svađa je ubrzo prerasla u fizički okršaj. S ciljem da usmrti zeta, Željko B. je uzeo nož te se nagnuo preko stola kako bi ostvario naum. Iako je kolima Hitne pomoći ranjeni muškarac brzo prevezen u KBC Split nakon što su ga zatekli zakrvavljenog na vratima kuće, nažalost je podlegao zadobivenim ozljedama tijekom operativnog zahvata. Vremešni ubojica je, pak, mirno na kućnom pragu dočekao policiju.

Nakon tragedije susjedi su ostali zgroženi krvoprolićem. Kako su tad načuli od osoba bliskih Željkovoj obitelji, kobne večeri navodno je Ante banuo pijan na punčeva vrata i tražio novac.

Kažu i da je pokojni bio u sudskom sporu s bivšom suprugom s kojom ima dvoje djece i za koje nije plaćao alimentaciju pa je to, navodno, bio razlog zašto je od punca tražio novac. Mještani su, inače, Antu znali viđati kako ljutito istrčava iz kuće u sitne sate i odlazi autom u nepoznato. O optuženom susjedu Željku imaju samo riječi hvale te da je stan u kojem se dogodio zločin kupio prije par godina. Cijeli život bio je pomorac, a par tjedana prije obračuna sa zetom, žalio se kako mora na operaciju ugruška u glavi zbog čega je mjesecima skupljao liječničku dokumentaciju i čiji ishod ga je zabrinjavao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 22:51