IVAN BULJ

Ubojica Anđele Bešlić danas izlazi na slobodu!

Bulj je osuđen na 27 godina zbog ubojstva Anđele Bešlić, no Vrhovni sud kaznu je smanjio na 22 godine

Ivan Bulj i Anđela Bešlić

 Cropix/privatni Album/

Ivan Bulj (61), koji je prije 22 godine ubio šesnaestogodišnju sumještanku Anđelu Bešlić iz Sinja danas bi trebao izaći na slobodu, donose 24 sata.

Tijekom dana trebao bi napustiti zatvor otvorenog tipa u Turopolju gdje je izdržavao posljednje mjesece zatvorske kazne nakon godina iza rešetaka u strogo čuvanom zatvoru u Glini.

Slobodna Dalmacija je, podsjetimo, prva pisala kako početkom travnja Bulju istječe zatvorska kazna.

Mnogi se pitaju proteklih mjeseci, poglavito zadnjih dana, hoće li se Bulj vratiti u Sinj gdje, ako je suditi po izjavama njegovih sumještana nije dobrodošao.

Ivan Bešlić izjavio je nedavno kako ne vjeruje da će se ubojica njegove kćeri vratiti kako bi živio u Sinju.

"Tu je on inače blizu, ima kuću. Tu mu je i rodbina. No, ne vjerujem da će se vratiti u Sinj. Izlazio je on i do sada iz zatvora na slobodne vikende, ali bude kod drugih članova obitelji, zna se i gdje. Njegova supruga i djeca odselili su se iz Sinja odmah nakon što se to sve dogodilo", govori Anđelin otac.

Ubojica njegove kćeri, kaže, nikad se nije pokajao za ono što je učinio, nikad ga nije pokušao kontaktirati, ni posredno ni direktno. "I bolje mu je", kaže otac.

Podsjetimo, Ivan Bulj je početkom ožujka 2002. godine Anđelu Bešlić, koja se vraćala kući s koncerta Zabranjenog pušenja, oko 3 sata u noći na prevaru ukrcao u vozilo govoreći joj da će je odvesti kući.

Unatoč njezinu protivljenju, skrenuo je s ceste i odvezao je na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača s namjerom da je liši života, što je i učinio udarajući je tupim predmetom. Nanio joj je više ozljeda po glavi i drugim vitalnim dijelovima tijela.

Tijelo je odvukao preko žičane ograde i bacio u jamu te prekrio suhim granjem. Leš Anđele Bešlić tamo je pronađen mjesec dana kasnije. Tužiteljstvo je u optužnici tvrdilo i kako je djevojku silovao, ali je za taj dio oslobođen krivnje jer nije bilo fizičkih dokaza. To nije iznenađujuće s obzirom na to da je Anđelino tijelo mjesec dana provelo u jami, u koju ga je Bulj bacio, piše Slobodna Dalmacija.

Bulj je osuđen na 27 godina zbog ubojstva Anđele Bešlić, no Vrhovni sud kaznu je smanjio na 22 godine. Više puta je tražio ranije uvjetno otpuštanje iz zatvora, ali mu to nije bilo odobreno.

Prema pisanju medija, njegova se obitelj odselila iz Sinja, dok je otac Anđele Bešlić izjavio da ne zna što bi učinio ako ikad susretne Bulja na ulici. Brutalno ubojstvo Anđele Bešlić bilo je traumatično iskustvo za Sinj, ali i za Hrvatsku. Zbog interesa medija za ovaj slučaj mnogi su ga zapamtili.

Bulj je većinu svoje kazne odslužio u strogom zatvoru u Glini. Početkom prošle godine prebačen je u kaznionicu poluotvorenog tipa u Turopolju, što je dio priprema za njegov otpust, pisala je prije dva mjeseca Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:24