NOVSKA U ŠOKU

Ubojica iz Novske već je jednom ubio čovjeka: ‘Rekao joj je da je bila samoobrana, ona mu je vjerovala‘

Nismo nikada dokučili što je u tom čovjeku zapravo vidjela jer je bila deset svjetlosnih godina ispred njega u svakom pogledu - dodaje prijatelj ubijene
 Nenad Opacak/Cropix

Nešto prije 8 sati u jednom butiku u Novskoj dogodilo se ubojstvo. Neslužbeno doznajemo da je 54-godišnji muškarac ubio 39-godišnju bračnu družicu, nakon čega je pobjegao. Policija je odmah krenula u potragu za njim, no prije nego što su ga uspjeli uhititi, oduzeo si je život, neslužbeno se doznaje.

- Malo je reći da smo šokirani. Izbost ju tako zvjerski nožem je za nepovjerovati. Zamislite, on je nju čekao da dođe na posao jer neko vrijeme ne žive zajedno. Neki dan sam bila kod nje u butiku. Na licu joj se vidjelo da je bila nenaspavana danima. Nije puno ulazila u detalje nego je samo rekla da joj ‘onaj njezin ne da mira, da je zvala policiju, da ju prati gdje god da ide i da joj dođe da se odseli u drugi grad, ali je strahovala da bi ju i tamo našao - kaže za Jutarnji jedna susjeda ubijene žene. Prijatelj pokojne iz djetinjstva, pak, kaže da joj je muž stalno prigovarao oko tog butika te da nema šta u njemu prodavati mušku odjeću.

- Očito je bio preljubomoran jer ona je bila prekrasna i predobra osoba, a i mlađa od njega. Nismo nikada dokučili što je u tom čovjeku zapravo vidjela jer je bila deset svjetlosnih godina ispred njega u svakom pogledu - dodaje prijatelj ubijene do kojeg je, kao i do nekolicine mještana već došla informacija da je ubojica sebi presudio oduzevši si život odmah nakon zločina.

Čini se da je ovom stravičnom zločinu prethodio niz bračnih razmirica. Posljednja u nizu je bila, prema informacijama Jutarnjeg lista, prije 20-ak dana, kada je 39-godišnjakinja supruga prijavila za nametljivo ponašanje.

Policija je uredno postupala po toj intervenciji te po dovršetku istraživanja osumnjičenog 54-godišnjaka predala uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku. Potom je odveden na ispitivanje na sisačko tužiteljstvo koje ga je pustilo, kako doznajemo, uz mjere opreza - zabranu prilaska na 50 metara žrtvi, kao i zabranu kontaktiranja s njom.

No te mjere nesretnoj ženi nisu bile nikakva zaštita.

Nažalost, ovo mu nije bilo prvi puta da je nekome ugasio život.

Prvi takav zločin datira od prije 28 godina, točnije iz 1994. kada je u Jelačićevoj ulici u Novskoj, ušao u sukob nasred Jelačićeve ulice s muškarcem koji je podlegao ozljedama naknadno u bolnici. Zbog toga je osuđen te je odležao iza rešetaka više godina. Upućeni u problematiku kažu da ga je zatvor promijenio na bolje, da se trudio tu epizodu izbrisati iz života.

- Tijekom jednog druženja s prijateljima, netko je to pred njegovom ženom spomenuo pa je ona ostala u nevjerici. Ona to nije znala. A kako i bi kad je u vrijeme tog zločina ona bila školarka, dijete. Znam da mi se jednom povjerila oko toga jer ja njezinog muža nisam poznavala sve dok se nisu uzeli. Rekla mi je da joj je rekao da je to bila samoobrana, posljedice rata koje su se na svakom uglu osjetile u Novskoj, i da je nepošteno završio iza rešetaka. I vjerovala mu je. Stvarno ga je obožavala - otkriva za Jutarnji jedna srednjoškolska prijateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 00:39