BRANKO RAFAJAC

UBOJICA TINEJDŽERICE NA LOŠINJU IZNIO OBRANU PRED TUŽITELJIMA U RIJECI Sutkinja istrage mu odredila jednomjesečni istražni zatvor

Branko Rafajac
 Matija Djanješić / CROPIX

Branko Rafajac (41), osumnjičen za ubojstvo 16-godišnje djevojke u Malom Lošinju, iznio je u subotu obranu Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, javlja televizija N1.

Nakon iznošenja obrane, sutkinja Županijskog suda odredila mu je istražni zatvor.

Njegov odvjetnik Goran Crnković zbog pijeteta prema žrtvi nije htio davati izjave niti ikakve dalje informacije.

Iz DORH-a su se o ubojstvu u subotu oglasili priopćenjem u kojem su potvrdili da su Rafajca, kojemu navode samo godinu rođenja, ispitali zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točke 2. Kaznenog zakona.

- Osnovano se sumnja da je 41-godišnji okrivljenik 14. veljače 2020. oko 6,25 sati u Malom Lošinju oštrim predmetom zadao 16-godišnjoj djevojci ubodnu ranu u lijevu gornju stranu prsišta uslijed koje je ona preminula na mjestu događaja.

Radi se o kaznenom djelu koje s obzirom na dob djeteta, sukladno Zakonu o sudovima za mladež spada u kaznenopravnu zaštitu djeteta, pa se, temeljem članka 115. stavka 7., u svezi članka 60. stavka 2. i 3. Zakona o sudovima za mladež, bez odobrenja nadležnog tijela ne može objaviti sadržaj i tijek postupka niti odluka donesena u predmetu.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog neometanog odvijanja postupka jer se radi o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajanog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja djela osobito teške (članak 123. stavak 1. točka 2., 3. i 4. ZKP-a), stoji u priopćenju.

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji po nizu kaznenih djela.

Podsjetimo, iz PU primorsko-goranske još u petak su se oglasili o ubojstvu 16-godišnje djevojke u Malom Lošinju.

- 14. veljače u jutarnjim satima policija je zaprimila dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi mlađe životne dobi u Malom Lošinju. Djelatnici Hitne medicinske pomoći Mali Lošinj ozlijeđenoj su pružili potrebnu medicinsku pomoć, ali je nažalost preminula. Na mjestu događaja policijski službenici provode očevid, kojim rukovodi zamjenica županijske državne odvjetnice Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o nasilnoj smrti, a nedugo nakon dojave policija je u službene prostorije privela mušku osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti smrti djevojke, priopćila je PU primorsko - goranska.

Zbog tragičnog događaja, Grad Mali Lošinj proglasio je subotu i nedjelju Dane žalosti.

- Dani žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave te javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Mali Lošinj. Na Dane žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, navedeno je na stranicama Grada Malog Lošinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:25