VATRA PROGUTALA SVE

UBOJICA ZAPALIO LOKAL JER MU NISU HTJELI POSLUŽITI PIĆE Poznati su detalji sumanutog pohoda, evo kakvu je stravičnu prijetnju uputio vlasniku

Mate Ćurković
 Nikša Stipaničev / HANZA media

Mate Ćurković, 42-godišnjak iz Suhača koji je uhićen i priveden uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, odnosno zbog paljevine kafića Pantera u Ulici Filipa Grabovca te prijetnje vlasniku lokala, "poludio" je zbog toga jer ga je konobarica odbila poslužiti pićem, piše Slobodna Dalmacija.

Tog 26. siječnja, dvadesetak minuta prije ponoći, nakon što je završilo radno vrijeme, konobarica Ćurkoviću nije htjela donijeti novo piće koje je naručio na što je on "eksplodirao".

Bijesno je vlasniku lokala, koji je u najmu, rekao: "Ja sam fratra ubio, ja sam Mate Ćurković, znaš tko sam ja. Večeras ti je zadnji dan da radiš, gorit ćeš, ubit ću te, sve ću zapaliti, ubit ću te, sve će goriti".

Nakon tih riječi, Ćurković je otišao da bi, kako stoji u prijavi, neposredno nakon toga, u periodu od ponoći do 3.40 sati, kad je požar izbio, došao do Pantere i silom otvorio vrata ljetne terase. Ušao je u lokal i na sredinu složio dio inventara te ga zapalio.

Vatra se ubrzo proširila i zahvatila cijeli objekt. Utvrđeno je da je vlasniku lokala pričinjena šteta od najmanje sto tisuća kuna, dok je vlasnik samog objekta oštećen za najmanje 740 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Ćurković je bio osuđen na 11 i pol godina zatvora za ubojstvo svećenika krajem lipnja 2003. godine na plaži u Prosici na predjelu Pirovca. Kamenom je izudarao svećenika Miju Stijepića nakon svađe. Nakon ubojstva uzeo je svećenikov Golf te zlatni lančić s križem i mobitel.

Tri dana kasnije maloljetnica je prijavila pokušaj silovanja u Gaćelezima i to baš u svećenikovu ukradenom Golfu. Sve mu je to uračunato u zatvorsku kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:26