UBIO ŽENU

UBOJICI IZ MEĐIMURJA PRIJETI 40 GODINA ZATVORA, NJEGOV BRAT ZA JUTARNJI 'Ne znam što mu bi da je ubode! Zajedno su pili taj dan, ali se nisu svađali'

 
Piškorovec, očevid / Arhiva
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ubodna rana u but bila je kobna za 37-godišnju Violetu O., majku desetero djece koju je tijekom svađe u obiteljskoj kući u Piškorovcu nadomak Male Subotice u nedjelju navečer nožem ozlijedio njezin nevjenčani suprug Bojan B. (35).

Međimurska policija je dovršila nad osumnjičenim 35-godišnjakom kriminalističku obradu te ga u konačnici osim zbog teškog ubojstva kazneno prijavila i za povredu djetetovih prava obzirom da se krvavi zločin događao pred očima njihove dječice. Prijeti mu maksimalna zatvorska kazna od 40 godina, a prema policijskom izvješću "osumnjičeni je u nedjelju, 16. veljače 2020. godine u poslijepodnevnim satima u prostorijama obiteljske kuće u Piškorovcu, nakon prethodne svađe, u jednom trenutku fizički nasrnuo na nevjenčanu suprugu, a potom joj oštrim predmetom zadao ubodnu ranu. Opisano kazneno djelo počinjeno je u prisutnosti njihove maloljetne djece, a osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku".

Podsjetimo, u vrijeme krvavog zločina Bojan je imao 1,2 promila alkohola u krvi, a njegova bračna družica nešto više, točnije 1,7. promila. Svađa je, kako smo pisali, izbila nakon što su supružnici popili veću količinu konjaka da bi u jednom trenutku Violeta istrčala iz kuće van glasno vičući. No Bojan ju je nekako uspio nagovoriti da se vrati u kuću gdje je nakon opetovane kraće prepirke uzeo nož i ubo ju u nogu.

Prema neslužbenim informacijama iz kruga bliskog obitelji, svađa među supružnicima počela je zbog sumnje da je Bojan B. seksualno zlostavljao jedno od njihove djece.

Za Jutarnji list brat osumnjičenog je izrazio zgražanje postupkom svoga brata te je ranjenu Violetu odvezao u bolnicu.

- Šokirala me smrt u obitelji. Violeta i Bojan zajedno su pili taj dan, ali se nisu svađali. Iznenada sam začuo od njihove kćeri na dvorištu kako viče: ‘Upomoć, pomozite mojoj mami!’ Istrčao sam u dvorište i vidio Violetu na klupi. Iz noge joj je liptala krv. Nisam imao snage gledati to. Nije ništa govorila, samo se polako gubila. S još jednim prijateljem unio sam je u auto i odvezao na Hitnu u Čakovec jer bi sigurno iskrvarila do njihova dolaska. Budući da su joj doktori razderali svu odjeću dok su je pokušavali spasiti, otišao sam kući po robu koju joj je Bojan zatim odnio u bolnicu te se vratio kući na očevid - kaže za Jutarnji list Stjepan, brat muškarca osumnjičenog za ubojstvo.

Očevid u trošnoj kućici u Piškorovcu potrajao je do kasno u noć, no pod okriljem noći iz bolnice je stigla tužna vijest da je Violeta izgubila bitku za život.

- Ne znam što bi bratu da je ubode! Previše su popili i to je bio njihov životni problem. Inače, u njihovoj obitelji nije bilo problema, niti je bilo nasilja, niti je intervenirao Centar za socijalnu skrb. Pričalo se da je zlostavljao djecu, a to su čiste gluposti. Sad tek ima problema u njihovoj obitelji. Što će biti s njihovom djecom?! Majka im ide na groblje, a otac u zatvor, tko zna dokad - pita se još brat osumnjičenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:54