TKO GA JE UBIO?

UBOJSTVO HRVOJA TURIBAKA Dvije godine nakon tragedije policija nudi novac za informacije

 CROPIX

ZAGREB - Nakon gotovo dvije godine od misterioznog ubojstva studenta Građevinskog fakulteta Hrvoja Turibaka (24) u obiteljskom stanu u Ulici Drage Gervaisa i uzaludnog traganja za ubojicom, policija se odlučila na drugi potez: nudi se novčana nagrada od 70.000 kuna!

- Građani pomozite, nudimo novčanu nagradu za korisne informacije koje će pridonijeti razrješenju teškog ubojstva na okrutan i podmukao način 7.srpnja 2012.godine između 14 i 15 sati. Usprkos provedenom opsežnom kriminalističkom istraživanju, nismo došli do saznanja koja bi ukazala na identitet počinitelja. Stoga, sukladno članku 78. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i članku 116. Pravilnika o načinu policijskog postupanja, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, donio je Odluku o raspisivanju nagrade za obavijesti koja će rezultirati ili doprinijeti razrješenju ovog teškog kaznenog djela - apel je koji je odaslala zagrebačka policija u javnost napominjući da građani mogu dojaviti na telefon 192, emailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., osobno u najbližu policijsku postaju ili izravno Službi općeg kriminaliteta Heinzelovoj ulici.

Tomislav Turibak, brat ubijenog Hrvoja

Policija je time došla do kraja. Nož kojim je Hrvoje ubijen, nikada nije pronađen, niti je motiv utvrđen. Hrvojev brat Tomislav, za kojeg su kriminalisti u početku bili sigurni da je ubojica, ima čvrsti alibi i nikada nije bio ni blizu priznanja

Tomislavovu putešestviju u tim kobnim trenucima na rolama po Jarunu, istražitelji su pretražili, ispipali, izmjerili i znaju ju već napamet. Tako je bilo i nedavno. Viđeni su kako, opetovano, pokušavaju izmjeriti rutu kojom se Tomislav kretao, ali i dalje je rezultat isti - nema veze s ubojstvom brata, a zbog čega je i službeno oslobođen sumnje lanjskog travnja.

U prilog mu je išao i izrađen 3D prikaz prema kojem je Tomislav prenizak jer je ubojica bio puno viši od Hrvoja. Zadnju fusnotu na računalu, prije ubojstva, Hrvoje je napisao u 13,30 sati, a o zločinu u stanu u Španskom, policiji je dojavljeno 85 minuta kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:12