BRUTALNI ZLOČIN

UBOJSTVO IMUĆNOG HRVATA Konačno razotkriveno zašto je mučki likvidiran u Brazilu

Ante Stanića (57) i Faika Nekića (78) banda je tukla do smrti, ali na kraju novac nisu pronašli

Operativna akcija brazilske policije 'Požuda' koja je vrlo brzo nakon mučke likvidacije Hrvata Ante Stanića (57) i Šveđanina Faika Nekića (78) u kući na plaži mjestašca Jebipab sredinom ožujka uhitila petero ljudi, nastavila se i dalje - naknadno su uhvaćena još trojica, ali je jedan maloljetan pa je pušten da se brani sa slobode!

Danilo Lima da Silva (19), Aluizio Azevedo Silva Junior (22) i 17-godišnji tinejđer uhićeni su doslovce na prevaru u policijskoj postaji nakon dvomjesečne potrage jer su ih cinkali prvotno privedeni Luiz Fernando do Nascimento (31), bio Henrique (21), Silveira Mendona, Renato Sousa Celino i Brena Geovana Fernandes (18).

Loš portugalski

Stariji od zadnje dvojice uhićenih, 22-godišnji Aluizio, bili je samo taksist koji je ubojice dovezao i odvezeli s mjesta događaja te im pritom pomogao da počiste i utovare ukradene stvari u automobil.

Banda je svoje žrtve, inače porijeklom iz BiH, puna tri sata kobnog 7.ožujka mučila a sve s jednim ciljem - željeli su ukrasti jastučnicu u kojoj je bilo navodno skriveno 100.000 dolara jer je to bila informacija koju im je dojavila prostitutka Ariane Sousa(18) koja je kod tamo svraćala često.

Međutim, očito je došlo do nesporazuma u komunikaciji obzirom da Stanić nije govorio portugalski.

Ispraznili kuću

Idejni začetnik ubojitog plana bio je Luis Fernando koji je Ariani rekao da ostavi otvoren prozor i da žrtve opije i izmori seksualnim užicima. Tako je i bilo pa ni jedan ni drugi nisu ništa naslućivali.

Pljačkaši mučitelji ukrali su im košulje hrvatskih modnih dizajnera, obiteljsku zlatninu, plazma televizor, pumpu za vodu za hidromasažnu kadu, mobitele i novčanike te se odvezli autom koji je Stanić unajmio u rent-a-car agenciji. Stanić i Nekić u Brazil su kao turisti ušli 14. siječnja.

Stravičnom činu prethodilo je intenzivno partijanje.

-'Gdje je novac, bagro? Ubit ćemo vas, balkanski lupeži. Govorite!'- izvikivali su članovi bande dok su Stanića i Nekića tukli te im vezali ruke i noge. Vidjevši da njihova tortura ne daje rezultate jer priča o novcu nije bila istinita, stavili su im plastične vrećice na glave kako bi se što prije ugušili.

Staniću je oko vrata, osim vrećice, bio svezan i konop, a u usta su mu ubojice ugurale čarapu. Podijelili su se u dvije grupe. Renato i Danilo su mučili Nekića, dok su Fabio, Ferdinand i Ariana mrcvarili Stanića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:00