HOROR KOD BIHAĆA

UBOJSTVO KATOLIČKOG SVEĆENIKA U BiH U zločinu je sudjelovalo više osoba: Kamenom su mu razbili glavu!

Katolički svećenik Mile Ivančić pronađen je mrtav u zavaljskoj župnoj kući koja se nalazi dvadesetak kilometara od Bihaća

SARAJEVO - Katolički svećenik Mile Ivančić, župnik župe Zavalje Gospićko-senjske biskupije sv. Franje Asiškog koja se nalazi na teritoriju Bosne i Hercegovine pronađen je mrtav u zavaljskoj župnoj kući koja se nalazi dvadesetak kilometara od Bihaća.

Kako je prenijela Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA) tijelo župnika Ivančića pronađeno je u subotu.

Komesar policije Unsko-sanske županije Marijan Šimić kazao je kako je Ivančićevo tijelo pronašla župljanka Mirjana Dujmović koju je župnik dan ranije zamolio za pomoć u čišćenju kuće.

Tijekom policijskog očevida utvrđeno je da su župniku Ivančiću nanesne teške tjelesne ozljede, posebice na području glave, a ozljede ukazuju na udarce u glavu kamenom.

Obdukcija tijela potvrdila je da je on ubijen i da je ubojstvo najvjerojatnije počinilo više osoba, izjavio je u Bihaću županijski tužitelj Senad Ljubijankić koji vodi istragu o ovom zločinu.

Ljubijankić je pojasnio kako se ovaj slučaj za sada tretira kao teško ubojstvo, no nije mogao potvrditi je li riječ o koristoljublju s obzirom da u dosadašnjem tijeku istrage još nije utvrđeno nedostaje li što iz župne kuće u kojoj je i pronađeno svećenikovo tijelo. Policija drži kako je ubojstvo počinjeno u petak.

Sarajevski Avaz pak neslužbeno saznaje da bi motiv ipak moglo biti koristoljublje. Ivančić je, kako pišu, podigao mirovinu u Hrvatskoj i postoji sumnja da je ubojica, kako bi se dokopao novca, ubio 78-godišnjeg svećenika.

Ekonom Gospićko-senjske biskupije Nikola Turkalj i župnik iz Plitvica, velečasni Josip Stefančić, nazočili su očevidu.

Župnik Ivančić rođen je 1935. godine u župi Zavalje, a za svećenika zaređen 1963. za Uskrs, pa je početkom travnja ove godine planirao proslaviti 50. obljetnicu svećeništva, odnosno zlatnu misu.

Policija je informirana o napadu na župnu kuću u Zavalju počinjenom 1. veljače kada su dvojica provalnika ušli noću u župnu kuću dok je župnik bio u spavaćoj sobi, ali ih nije uspio prepoznati jer su bili maskirani.

Također mu je pred Božić prošle godine iz župne kuće otuđeno oko 25 tisuća kuna kojima je namjeravao isplatiti majstore za popravku krova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:10