HOROR U ZAGREBU

Učenika pecivom namamili da se skine gol pa sliku objavili na Facebooku, otac izgubio živce: ‘Znate li u što sumnjam?!‘

Ravnateljica škole je odlučno opovrgnula da je bilo ikakvog zataškavanja incidenta koji se dogodio prije desetak dana

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

- Objavili su sliku mog golog djeteta na Facebooku. Rekli su mom sinu koji ide u osmi razred da će mu, ako se skine gol, kupiti pecivo i, s obzirom na to da je dijete koje je bolesno, on je to učinio i oni su mu objavili fotografiju.

Uzbuđenim glasom ispričao nam je otac učenika jedne osnovne škole u istočnom dijelu grada, ističući da sumnja kako je škola pokušala sve zataškati. Ravnateljica škole je odlučno opovrgnula da je bilo ikakvog zataškavanja incidenta koji se dogodio prije desetak dana.

- Upravo je na reakciju škole s društvene mreže uklonjena fotografija tog učenika, koji je dijete koje pohađa poseban razred i ima zdravstvenih problema. Postupili smo sukladno svim protokolima, o svemu obavijestili sve nadležne službe, a među ostalima i Centar za socijalnu skrb.

Osim navedenog, na razgovor su pozvani učenici i njihovi roditelji i ukazano im je na štetnost takvog ponašanja, a poduzete su i pedagoške mjere - rekla nam je ravnateljica zagrebačke osnovne škole u kojoj se dogodio navedeni incident. Dodala je i da se ne radi o učenicima iz istog razreda, a zlostavljači su se, kaže ravnateljica, pokajali zbog svog čina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2023 03:23