TEŠKE OPTUŽBE

UDAR NA SRPSKOG KRALJA ČOKOLADE Brat Vuka Draškovića poduzetnici iz Siska oteo 21 milijun kuna?

Zbog sumnji da je 2008. pri preuzimanju udjela u poslu proizvodnje čokolade u sisačkoj tvrtki Swisslion tu tvrtku oštetio za oko 21 milijun kuna, hrvatska policija dobila je nalog da ispita srbijanskoga kralja čokolade Rodoljuba Draškovića, brata političara Vuka Draškovića.

Ispitivanje je povjereno zagrebačkoj policiji, koja će ispitivanje Draškovića zatražiti putem međunarodne policijske suradnje budući da prema informacijama suda Drašković živi u Beogradu.

Sudac je odluku da se ispita Draškovića, ali i još dvojicu direktora Srđana Vujevića te Vladimira Dedića, donio na osnovi prijedloga koji je protiv njih podnijela poduzetnica Sandra Vavra.

Vavra je zajedno s Draškovićem 2008. bila suvlasnik sisačke tvrtke DRD Swisslion d.o.o. Vavra je bila manjiski partner sa 20% vlasništva, dok je Drašković, odnosno njegov švicarski koncern Swisslion imao 80% vlasništva.

No 29. rujna 2008. Draškovićev predstavnik je smijenio Vavru s mjesta direktorice tvrtke te imenovao Vujevića. Prema Vavrinim tvrdnjama, Vujević je zatim počeo čitavo poslovanje tvrtke prenositi na tvrtku u kojoj je Drašković bio 100-postotni vlasnik.

Vavra je prijavila kako je Vujević u roku od godinu dana od njezine smjene na taj način oštetio tvrtku za oko 21,6 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:27