NESREĆA

Udario u vjetrobransko staklo i pao na kolnik: Teško ozlijeđen biciklist (14) na kojeg je naletio alkoholizirani vozač

Za vrijeme očevida promet se odvijao jednim prometnim trakom uz regulaciju policijskih službenika
Policija, Ilustracija
 Goran Mehkek/cropix

U prometnoj nesreći u petak navečer u Križovljanu kod Ludbrega teško je ozlijeđen 14-godišnji biciklist, na kojeg je na biciklističkoj traci naletjelo osobno vozilo čiji je vozač bio pod utjecajem alkohola, priopćili su u subotu iz Policijske uprave varaždinske.

Prometna nesreća se dogodila u petak oko 21,45 sati na državnoj cesti D-35 u Križovljanu.

Policija je očevidom utvrdila da je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,55 promila upravljao 35-godišnjak te da nije prilagodio brzinu kretanja vidljivosti i gustoći prometa.

Vozilom je prešao na desnu biciklističku traku i udario u stražnji kotač bicikla, kojeg je u istom smjeru vozio 14-godišnji dječak. Biciklist je bio bez ugrađenih svjetala i nije imao reflektirajući prsluk ili odjeću, navodi policija.

Uslijed udara vozila u bicikl, 14-godišnji biciklist je udario u vjetrobransko staklo i pao na kolnik, odnosno biciklističku stazu. Zadobio je teške tjelesne ozljede, a vozilom županijskog Zavoda za hitnu medicinu prevezen je u varaždinsku Opću bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Za vrijeme očevida promet se odvijao jednim prometnim trakom uz regulaciju policijskih službenika, priopćila je PU varaždinska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:06