OGLASILA SE POLICIJA

Ugašen veliki požar kod Vrpolja, policija privela jednu osobu zbog sumnje u povezanost

U gašenju požara su osim zemaljskih snaga s područja cijele županije sudjelovale i zračne snage, i to 4 kanadera i 3 air tractora
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Požar kod Vrpolja koji je planuo u utorak u poslijepodnevnim satima, lokaliziran je u srijedu u 6 sati ujutro, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Šibensko-kninska policija ranije je izvijestila kako je jedna osoba privedena na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u povezanost s tim požarom.

Požarom kod Vrpolja bila je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na trenutno procijenjenoj površini od 100 hektara.

U gašenju požara sudjelovalo je 59 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom iz IVP Šibenik, JVP Šibenik i Vodice, dobrovoljna vatrogasna društva Pirovac, Grebaštica, Perković, Vodice, Bilice, Skradin, Šibenik, Zaton, Brodarica-Krapanj i VZ Šibensko-kninske županije.

Vatru su gasila i četiri kanadera i tri Air Tractora.

Ugašen i požar na otoku Kakan

HVZ je također izvijestila o nekoliko požara otvorenog prostora koje su vatrogasci ugasili i to na otoku Kakan gdje je ugašen u 21,20 sati, a izgorjela je trava, nisko raslinje i makija na površini od tri hektara.

Požar je gasio 21 vatrogasac s četiri vatrogasna vozila iz JVP Šibenik i DVD-a Zlarin te dva vatrogasna ECO broda Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Uz zemaljske snage na požaru su djelovala tri Air Tractora.

Ugašen je i požar na području Parka prirode Telašćica na Dugom otoku i požar na području Majkova, brdo Neprobić te požar otvorenog prostora na području Murvice u Zadarskoj županiji.

U gašenju požara kod Murvice bilo je angažirano 26 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, SIVP Posedarje i DVD Sukošan te jedan Air Tractor. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 15 hektara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:06