UŽAS KOD IVANCA

UGUŠILA JE SVOJU TEK ROĐENU BEBU I POTOM JE STAVILA U VREĆU Istraga u slučaju koji je šokirao Hrvatsku: Majci prijeti najmanje 10 godina zatvora

 
Obiteljska kuća u kojoj je pronađeno mrtvo novorođenče
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Petnaest mjeseci nakon što je u crnoj vreći ispod kreveta u sobi obiteljske kuće nadomak Ivanca pronađena mrtva beba, varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 30-godišnje majke i to zbog teškog ubojstva!

Nakon obdukcije tijela koja je otkrila da je dijete ugušeno te nakon obavljenog niza razgovora, kako s osumnjičenom majkom tako i s članovima obitelji te liječnicima koji su ju zaprimili nakon što joj je pozlilo, tužiteljstvo sumnja da je 15. veljače 2019. ugasila djetetov život. Ugušila ga je nakon što ga je rodila i potom stavila u vreću.

U slučaju da nakon provedene istrage bude podignuta optužnica i predmet završi na sudu, 30-godišnjakinji prijeti najmanje 10 godina zatvora koliko je zapriječena najniža kazna za tako svirep zločin.

Za užas se doznalo nekoliko dana kasnije kada je majka završila u bolnici jer joj je pozlilo i tamo su otkrili da je rodila pa je temeljem dojave iz varaždinske bolnice 22. veljače policija krenula u pretres kuće u kojoj je beba rođena. U pritvoru je provela četiri mjeseca nakon čega je puštena na slobodu.

Mještani su ostali zatečeni činjenicom da je 30-godišnjakinja bila trudna jer je trudnoću, kako su tad ispričali, očito dobro skrivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:03