DUBROVNIK

Uhićen 57-godišnjak koji je iznuđivao i lihvario tri osobe, uzeo im najmanje 147 tisuća eura

Iako je kazneno prijavljen još u kolovozu, uhićen je u ponedjeljak. Bio je nedostupan policiji i za njim je bila raspisana tjeralica
 Ilustracija/Tonci Plazibat/CROPIX

Dubrovačka policija uhitila je 57-godišnjaka osumnjičenog za više kaznenih djela iznude i lihvarenja tri osobe za, prema dosadašnjim saznanjima, najmanje 147 tisuća eura, objavila je u utorak dubrovačko-neretvanska policija.

Osumnjičeni 57-godišnjak kazneno je prijavljen još u kolovozu, a uhićen je u ponedjeljak, jer je bio nedostupan policiji i za njim je bila raspisana tjeralica.

Naime, osumnjičeni je prvi put uhićen krajem kolovoza i kazneno prijavljen za više kaznenih djela iznude i lihvarskog ugovora na štetu dvojice hrvatskih državljana, a nastavkom kriminalističke istrage početkom listopada utvrđeno je da je počinio veći broj kaznenih djela lihvarskog ugovora i na štetu 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

- Kriminalističkim istraživanjem tad je utvrđeno da je, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. godine istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura, obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10 posto i 8 posto, odnosno kamatu koja je u očiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je, po osnovi kamata, oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura - ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Osumnjičeni 57-godišnjak je rano u utorak, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU.

Iz dubrovačko-neretvanske PU još jednom pozivaju eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da im se s punim povjerenjem obrate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. prosinac 2021 09:40