TONĆI RADIBRATOVIĆ

UHIĆEN BIVŠI NAČELNIK PU DUBROVAČKO-NERETVANSKE Zapaženog službenika, koji je za svaku godinu rada dobivao najviše ocjene, prijavio je kolega

Tonči Radibratović
 Niksa Duper / CROPIX

Bivši načelnik PU dubrovačko neretvanske Tonći Radibratović uhićen je sinoć i zadržan u policiji. Kako smo neslužbeno doznali Radibratovića je prijavio kolega iz Policijske uprave na funkciji načelnika zbog prijetnje, a dubrovačko općinsko državno odvjetništvo naložilo je provođenje kriminalističkog istraživanja koje provodi PNUSKOK Split.

Tonći Radibratović rođen je 16. travnja 1970. godine. Zapaženi je policijski službenik, branitelj i dragovoljac Domovinskog rata. 1991. i 1992. godine bio je pričuvni službenik Policije, a karijera u Policiji počinje kao policijski pripravnik.

U studenom 1993. godine postaje kriminalistički službenik da bi od travnja 1995. do svibnja 2001. godine obnašao dužnost načelnika za krim-policiju. Od 2001. do 2004. godine na čelu je odjela općeg kriminaliteta PU, da bi od 2004. do prosinca 2008. godine bio načelnik PP Dubrovnik. Nakon toga, do rujna 2009. godine načelnik je odjela kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske, a od kolovoza 2009. do danas obnaša dužnost zamjenika načelnika PU dubrovačko-neretvanske.

Diplomirao je na Fakultetu kriminalističkih znanosti, nakon čega upisuje specijalizirani studij kriminalistike u Zagrebu. Kao zanimljivost vrijedi istaknuti kako u svojoj dosadašnjoj karijeri Radibratović nikada nije bio na bolovanju, a za svaku godinu rada ocjenjivan je najvišom godišnjom ocjenom. Riješio je nekoliko najtežih kaznenih djela na području PU dubrovačko-neretvanske, od ubojstava, razbojništava do podmetanja eksplozivnih naprava, paljevina…

Radibratović je bio za načelnika PU dubrovačko-neretvanske izabran u mandatu ministra Ranka Ostojića, a naumio ga je smijeniti odmah po dolasku na mjesto ministra Vlaho Orepić, koji je bio i poslao unutarnju kontrolu u policijsku upravu ali nije našao ništa nezakonito.

Konačno, Radibratović je smijenjen u rujnu 2017. godine kada je na njegovu funkciju imenovan sadašnji načelnik Ivan Pavličević. Inače, Radibratović vodi radni spor sa MUP-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:08