NIŠTA OD UKRAJINE

Uhićen bjegunac s Rebra Srđan Martinović, policija ga pronašla u kafiću u elitnom kvartu!

Petog dana bijega iz KBC Zagreb te osam sati nakon što se javio redakciji Jutarnjeg lista, zagrebačka policija je stala na kraj i Srđanu Martinoviću (42).

Srđan Martinović i ulaz u KBC Zagreb

 Privatna Arhiva/Željko Puhovski/Cropix/

Petog dana bijega iz KBC Zagreb te osam sati nakon što se javio redakciji Jutarnjeg lista kako bi utješio javnost da nije opasni kriminalac te da "u bolnici dok je iz nje bježao, nije bilo panike već je samo iskoristio priliku i pobjegao kroz prozor nakon što je nepravedno terećen za krađe", zagrebačka policija je stala na kraj i Srđanu Martinoviću (42).

Uhitili su ga, kako doznajemo, danas u kasnim popodnevnim satima u jednom kafiću u zagrebačkom elitnom naselju Ksaver, a najvjerojatnije je riječ o istom lokalu odakle je zvao redom medije i iznosio svoju verziju cijelokupnog policijskog postupanja i bijega iz bolnice te planova za budućnost poput odlaska u rat u Ukrajinu.

No te ratne planove za dobrobit Ukrajine i njezina naroda pomrsili su Martinoviću uporni zagrebački policajci i to peti dan od bijega kada im je prošlog četvrtka doslovno utekao kroz prozor bolničke sobe u prizemlju odmah nakon vizite.

Ovoga puta osumnjičeni Martinović suočit će se pod svaku cijenu s kriminalističkim istraživanjem i kaznenom prijavom za šarolik spektar imovinskih delikata. A s obzirom da je sam ustvrdio Jutarnjem listu kako je u njemu ostao još jedan žilet od progutana ukupno tri koja je poput sladoleda potjerao niz grlo pred inspektorima u postaji nakon prošlotjednog uhićenja, biti će podvrgnut još jednom liječničkom pregledu. No ovoga puta pod daleko veći mjerama osiguranja u odnosu na prošli četvrtak kada ga je pred vratima bolničke sobe u prizemlju čuvao samo jedan policijski službenik.

Okolnosti prošlotjednog uhićenja u Varaždinu odakle je prepraćen u IV. Policijsku postaju u Zagrebu Martinović nam je opisao u desetominutnom telefonskom razgovoru te je usput naglašavao kako se "nema namjere predati jer je optužen za nešto što nije počinio". Pritom je naglašavao i kako u srijedu planira otići za Ukrajinu i da će ga voziti prijatelj. Pojadao se bez imalo srama i kako je zbog razbojništava i krađa odgulio pet godina i devet mjeseci u Lepoglavi te da se nema namjere više tamo vraćati, a iz zatvora je zadnji puta izašao sredinom studenoga prošle godine.

Prema pouci o pravima koje je poslao Jutarnjem listu zajedno sa selfi fotografijama iz zamračenog prostora iščitava se da ga dugoselska policija ‘progoni‘ zbog krađe kozmetičkih proizvoda iz DM-a iz siječnja ove godine u Dugom Selu. Djelo je navodno odradio u pratnji nekog djeteta koje je iz košare u vreću stavljalo predmete. Nakon 14 minuta boravka u DM-u izašli su van s parfemima, kapom, narukvicom... ‘teškima‘ 4328 kuna. Ništa od toga nisu platili. A navodno tih (ne)djela ima još i s njima se upravo suočava na istraživanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 18:55