BIZNIS U METROPOLI

Uhićen Čileanac koji je u Zagrebu podvodio dvije Kolumbijke: U dva tjedna zaradile su na tisuće eura

‘S ciljem zarade organizirao je i omogućio drugim osobama pružanje spolnih usluga‘

Ilustracija

 CROPIX

Zbog organizacije prostitucije u Zagrebu kojom prilikom su dvije državljanke Kolumbije pružale seksualne usluge i uprihodile u dva tjedna na tisuće eura, zagrebačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 40-godišnjeg Čileanca.

Svodnik je jučer uhićen te se kroz kriminalističko istraživanje otkrilo da je na prostituciji zarađivao od 25. travnja pa sve do jučer.

- S ciljem zarade organizirao je i omogućio drugim osobama pružanje spolnih usluga na način da je vrbovao i poticao na pružanje spolnih usluga dvije 32-godišnje državljanke Republike Kolumbije. Sumnja se da je radi pružanja spolnih usluga na internetskim stranicama kreirao i ažurirao korisničke profile i objavio telefonske brojeve na koje se putem mobilne aplikacije javljao zainteresiranim muškim osobama i nudio spolne usluge za određeni novčani iznos.

Potom je, sumnja se, zainteresirane osobe upućivao u objekte na području Zagreba u kojima su one pružale spolne usluge, a koje je osumnjičeni prethodno unajmio upravo u svrhu pružanja takvih usluga - kažu iz PU zagrebačke. Kroz istraživanje i prikupljene dokaze te oduzete mobitele policija je izračunala da su dame pružile zainteresiranoj muškoj klijenteli šarolikog spektra najmanje 30 spolnih usluga za dogovoreni novčani iznos. Zaradu su potom dijelile sa čileanskim svodnikom.

U pretresima je od osumnjičenog oduzeto više mobitela, ali i novac za koji kriminalisti sumnjaju da potječe od prodavanja ljubavi. Po dovršetku istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku uz prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:29