OLAKŠANJE NA OTOKU

Uhićen čovjek koji je zapalio automobile policajaca na Cresu, Božinović otkrio nove detalje

Naglasio je i da nema indicija u oba slučaja da su počinitelji imali pomagače niti da je palež vozila bila naručena

Zapaljeni automobili na Cresu

 Damir Skomrlj/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je danas nakon sjednice Vlade da je policija uhitila osobu koja se dovodi u vezu s paležom automobila dvojice policajaca na Cresu. Prema njegovim riječima, kao i u slučaju podmetanja požara na automobilu sutkinje osječkog Županijskog suda Vlaste Šimenić Kovač, ni palež na Cresu ne dovodi se u vezu sa službenom dužnošću koju su obavljali oštećeni.

- Potrebno je neko vrijeme da se nešto utvrdi, pa zato nije dobro brzati sa zaključcima, a pogotovo od toga stvarati neku famu. U oba je slučaja policija pokazala da im nije trebalo previše vremena da dođu do počinitelja. Jedan slučaj su riješili za 48 sati, a drugi i kraće, u 24 sata - rekao je, dodajući da je Hrvatska sigurna država, ali da apsolutne sigurnosti nema.

- No, sigurno je da policija radi svoj posao. Prema svemu što je do sad poznato, paleži se ne mogu dovesti u vezu s obavljanjem posla žrtava. Dakle, u oba slučaja u kojem su žrtve službene osobe, ne radi se o djelu koje je upereno protiv njihova posla. A znači ako nije službeno, onda je nešto privatno - rekao je ministar.

Naglasio je i da nema indicija u oba slučaja da su počinitelji imali pomagače niti da je palež vozila bila naručena, a demantirao je da je pod automobil osječke sutkinje bila podmetnuta bomba.

Informaciju o uhićenju osumnjičenika za plaže na automobilima policajaca na Cresu potvrdili su nam u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, ističući da kriminalističko istraživanje još traje pa ne mogu izlatiti s više informacija. Kazali su da se jedna osoba nalazi u službenim prostorijama policije na kriminalističkom istraživanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:56