PRITVORENI

Uhićen dvojac koji je zapalio BMW na Peščenici, jedan od njih i ranije je prijetio požarom

Nakon što su prouzročili požar, osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su pobjegli, no policija ih je privela i kazneno prijavila

Ilustracija

 Ivana Nobilo/Cropix

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 35-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ dok se sumnja da je 28-godišnjak sam počinio i kazneno djelo „Prijetnja“.

Sumnja se da su 4. veljače 2023. godine oko 2.30 sati zajedno došli u Ulicu II. Resnik na Peščenici, te u dvorištu kuće prišli parkiranom osobnom automobilu marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka koje koristi 37-godišnjakinja. U namjeri oštećenja automobila, sumnja se, u predio prednjih kotača postavili su gorivi materijal te ga potom, najvjerojatnije otvorenim plamenom, zapalili uslijed čega se požar proširio na prostor motora te na unutrašnjost automobila. Nakon što su prouzročili požar, osumnjičeni su se zajedno dali u bijeg.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 28-godišnjak u više navrata tijekom siječnja 2023. godine verbalno prijetio 35-godišnjakinji i članu njene obitelji podmetanjem požara što je kod nje izazvalo strah za osobnu sigurnost i život nje kao i članova njene obitelji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok se 35-godišnjak nalazi u Zatvoru u Zagrebu. Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:35