DRAMA U METROPOLI

Uhićen dvojac zbog otmice maloljetnika: Prvo ga tukli u centru Zagreba, a onda ga odveli u šumu

Od maloljetnika su tražili da ih odvede do treće osobe koja je, navodno, iz sobe u centru otuđila novac 33-godišnjaka.
Ilustracija
 Boris Kovacev/Cropix

Zagrebačka policija pritvorila je 31-godišnjaka i 33-godišnjaka zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode na štetu maloljetnika, a 33-godišnjaka i zbog omogućavanja trošenja droge.

U petak, 6. kolovoza, dok su bili u sobi objekta smještaja na području centra, osumnjičeni su protupravno oduzeli slobodu maloljetniku radi toga da ih odvede do treće osobe koja je, navodno, iz te sobe otuđila novac 33-godišnjaka.

Tijekom boravka u sobi, osumnjičeni su fizički napadali oštećenog, a nakon toga su ga uporabom tjelesne snage prisilili da uđe u osobni automobil marke Škoda Kamiq zagrebačkih registarskih oznaka. Dok je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom, a osumnjičeni 33-godišnjak na suvozačevom mjestu, odvezli su se do šume na zasad nepoznatoj adresi gdje su izveli oštećenog iz osobnoga automobila i nastavili ga fizički ozljeđivati, kako bi im rekao gdje stanuje treća osoba.

Potom su maloljetnika opet prisilili da uđe u osobni automobili i nastavili ga voziti po gradu. U jednom trenutku oštećeni je iskoristio njihovu nepažnju tijekom zaustavljanja vozila na Iblerovom trgu te je iskočio van dok su osumnjičene osobe nastavile vožnju.

Ozlijeđenom maloljetniku je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Osim toga, 7. kolovoza oko 13,30 sati, u objektu smještaja je 33-godišnjak policijskim službenicima predao papirnatu vrećicu u kojoj su bile dvije plastične vrećice s oko 508 grama i 275 grama marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku, a posebno je o tome izvješten Općinski državni odvjetnik u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 16:44