IVICA KRSTANOVIĆ

Uhićen i posljednji član opasne bande Viktora Milakovića, doznali smo gdje se krio

Budući da je sudac istrage Krstanoviću na istom ročištu kao i sedmorici njegovih suokrivljenika odredio istražni zatvor, on je na temelju te odluke odveden direktno u zatvor

Zdenjak, Milaković i Jandrić u bogoti

Ivica Krstanović (32), jedini od ukupno osam USKOK-ovih osumnjičenika za postavljanje eksplozivnih naprava po Zagrebu koji je izbjegao uhićenje prije 20 dana, uhićen je na području Zagreba te je sproveden u Remetinec.

Krstanović je, kako neslužbeno doznajemo, uhićen u jednom unajmljenom apartmanu u centru Zagreba, a uhitila ga je navodno MUP-ova ekipa za potrage. Budući da je sudac istrage Krstanoviću na istom ročištu kao i sedmorici njegovih suokrivljenika odredio istražni zatvor, on je na temelju te odluke odveden direktno u zatvor.

Policija i USKOK su krajem prosinca osumnjičili osam osoba, predvođenih Viktorom Milakovićem, da su u proteklih pola godine planirali postavljati i postavljali eksplozivne naprave pod domove obitelji navodnih osoba iz krim-miljea s kojima su bili u zavadi te ih eksplozivom pokušali ubiti.

Također na teret im se stavlja da su jednog muškarca, koji im je bio dužan novac za drogu, planirali likvidirati pištoljem. Jedna od tih naprava detonirana je ispred stana obitelji USKOK-ova okrivljenika iz akcije "Tebra", Tomislava Sučića, na Laništu, a povod je navodno bilo to što se Sučić u zatvoru sukobio s Milakovićevim kumom Leom Zdenjakom te ga ponizio. Također su planirali, tvrdi USKOK, identičan napad i na stan u kojemu je živjela obitelj Sučićeva kuma Tomislava Sablje, no u tome ih je spriječila policija.

Krstanoviću se na teret konkretno stavlja da je zajedno s Janom Andabakom nadzirao stan Sabljine obitelji prije napada te da je nabavio automobil kojim bi se služili pri napadu, a na koji su stavili ukradene registarske oznake.

Dokazi koje su USKOK i policija prikupili protiv Milakovića, Krstanovića i drugih pribavljeni su, između ostalog, od američkog FBI-a jer su se osumnjičenici služili aplikacijom ANOM, ne znajući da je riječ o messengeru koji je razvio FBI te ga podvalio kriminalcima diljem svijeta kako bi ih mogao tajno nadzirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 14:53