U PRITVORU

Uhićen i priveden kapetan motorne jahte koji je izazvao pomorsku nezgodu u Murterskom moru

Od posljedica naleta motorne jahte na mjestu smrtno stradao 61-godišnji član posade

Zgrada suda u Šibeniku

 Niksa Stipanicev/cropix/

Uhićen je kapetan jahte koja je u ponedjeljak navečer naletjela na ribarski brod kod Murtera, pri čemu je poginzula jedna osoba.

Podsjetimo, u pomorskoj nezgodi koja se 17. srpnja oko 19,35 sati dogodila u Murterskom moru smrtno je stradao 61-godišnjak.

- Do pomorske nezgode je došlo na način da je osumnjičeni 51-godišnjak, upravljajući motornom jahtom u svojstvu kapetana, teško prekršio propise o sigurnosti pomorskog prometa tako što je zanemario važnost savjesnog izviđanja i promatranja radi potpune procjene situacije, a isto tako je zanemario i važnost kretanja sigurnom brzinom u plovidbi. Zbog navedene nesmotrenosti, velikom je brzinom, neprimjerenom gustoći i broju plovila na moru, naletio na bočnu stranu ribarskog plovila i uzrokovao veliku materijalnu štetu dok je od siline udara oštećena kabina ribarskog plovila u predjelu kuhinje u kojoj je od posljedica naleta motorne jahte na mjestu smrtno stradao 61-godišnji član posade, prenosi policijsko priopćenje Šibenski.hr.

Osumnjičeni vozač motorne jahte je, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ugrožavanje posebnih vrsta prometa iz čl. 225. st. 4. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, priopćila je šibensko-kninska policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:19