‘brutalno ih pretukli‘

Uhićen i treći redar koji je sudjelovao u premlaćivanju mladića ispred poznatog noćnog kluba u Zagrebu

Oni su izrazili žaljenje te otkrili da su tu noć postupali unutar kluba zbog svađe

Privođenje zaštitara tvrtke Bilić-Erić

 Damir Krajač/Cropix

Sedmi dan od premlaćivanja četvorice mladića ispred kluba H2O u zagrebačkoj Runjaninovoj ulici policija je dovršila u cijelosti kriminalističko istraživanje.

S odmakom od dva dana prvo su uhićena dvojica zaštitara tvrtke Bilić Erić - Darko M. (41) i Dalibor K. (45), dok su jučer lisice na ruke stavljene i trećem 29-godišnjem supočinitelju iz tvrtke.

Kazneno su sva trojica prijavljeni da su 24. rujna oko 3 sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja na štetu četvorice gostiju kluba koje su fizički napali i pritom lakše ozlijedili. Po dovršetku obrade trojac je predan pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuću prijavu nadležnom državnom odvjetništvu te su ispitani u prostorijama državnog odvjetništva.

image

Privođenje zaštitara tvrtke Bilić-Erić

Damir Krajač/Cropix

Kako smo pisali nakon uhićenja prve dvojice osumnjičenih zaštitara, oni su izrazili žaljenje te otkrili da su tu noć postupali unutar kluba nakon što se slavljenička ekipa oštećenih, pod vidnim utjecajem alkohola, posvađala u prostoru kluba sa drugom skupinom mladih. Ispratili su ih sve van da sukob ne eskalira ali su, itekako svjesni da su, kako doznajemo, pretjerali u postupanju pri izlasku na ulicu o čemu svjedoči i jedan video snimka. Za madiće su ujedno naveli da su se neprimjereno ponašali uz psovke i kad je policija stigla. Inače dvojica osumnjičenih su dugogodišnji licencirani zaštitari koji se tim poslom bave 15-ak godina i čiste su kaznene evidencije.

image

Privođenje zaštitara tvrtke Bilić-Erić

Damir Krajač/Cropix

Na meti nasilnih redara, kako se već pisalo proteklih dana, našla su se tri brata od kojih je najstariji slavio rođendan. Majka pretučene trojice braće obratila se povodom svega medijima i usput ustupila snimku premlaćivanja kao i posljedica koje su pretrpjela njezina djeca.

Otkrila je pritom da je najteže ozljede zadobio jedan od 18-godišnjih blizanaca koji je od udarca pao na tlo i udario glavom. S razbijenom glavom završio je u bolnici na šivanju i od tada su njegova svakodnevica konstantne glavobolje. I druga dvojica sinova su zadobila modrice, dok je njihov prijatelj završio s rukom u longeti.

- Redari su mladiće počeli tući kod izlaza iz kluba, a sve se nastavilo na ulici, ispred ulaza u H2O. Oni to nisu nikada prije doživjeli niti se tukli. Za njih je sve to bilo baš jako stresno. Brutalno su ih pretukli, a oni se ni ne znaju tući – otkrila je novinarima majka pretučene trojice sinova koji, ako je suditi prema snimci snimljenoj s ulice, nisu bili agresivni niti uzvraćali udarce.

A tome je prethodio, kako je rekla, verbalni dijalog u klubu koji je prerastao u obračun sa zaštitarima i koji se preselio ispred kluba. Redari su rukama i nogama udarali mladiće koji su se odmicali i pritom dizali ruke u zrak. Osim sile, navodno je jedan upotrijebio i suzavac. Zaštitarska tvrtka Bilić Erić nakon događaja osudila je najoštrije nasilje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 10:58