PAO PREVARANT

UHIĆEN LAŽNI BANKAR (30) Naivnim klijentima Zagrebačke banke uzeo je čak 92 tisuće kuna

zagreb, 030205policija racija, kafic dobri momci, gunduliceva ulicamjesto gdje su se skrili pljackasi casino u preradovicevojpolicijski pas izlazi neobavljena poslafoto dragan matic-crn-
 Dragan Matic / CROPIX

“Dobar dan, ja sam predstavnik Zabe. Trebam provjeriti novac i potvrdu iz banke koju ste dobili jer je došlo do pogreške pri isplati”, rečenica je kojom se 30-godišnji zagrebački prevarant Goran F. naveliko koristio proteklih mjeseci i tako od nasamarenih građana uzeo 92 tisuće kuna!

Devet kaznenih djela

Nepopravljivom recidivistu nakraj su stali djelatnici Službe općeg kriminaliteta prije par dana te su mu, nakon krim-obrade, podebljali policijski dosje za novih devet kaznenih djela, tj. za pet drskih krađa, tri prevare i jednu razbojničku krađu.

Što je sve Goran F. radio? Prvenstveno je vrebao starije građanke po izlasku iz poslovnice Zabe u centru metropole. Što su bile starije i što su sporije hodale, bile su mu poželjnija meta.

Identičan scenarij

Tako je, primjerice, 10. rujna obmanuo 88-godišnjakinju da, kao predstavnik Zabe, mora žurno provjeriti potvrdu i novac koji je podigla. Otpratio ju je do kuće i vrlo brzo prisvojio 5700 kuna koje je nesretna žena prethodno podigla te pobjegao. Isti scenarij priuštio je i 86-godišnjoj umirovljenici koju je 12. travnja sačekao na Trgu bana Jelačića. Žena je ostala bez 45.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:21