NAJZAD DOLIJAO

Uhićen 'ljubazni razbojnik': Sam je otišao u policiju i rekao da je na nadzornim snimkama netko sličan njemu

 Snimka nadzorne kamere

Ljubazni razbojnik koji je od 2008. počinio 23 razbojnička prepada u zagrebačkim kladionicama student je iz Zadra. Riječ je o Zvonimiru J. (30), strastvenom kockaru koji je svih 140.000 kuna pribavljenih napadima nad zaposlenicama kladionica potrošio igrajući automate na sreću.

Tri godine zagrebački su policajci tragali za njim, a jedna od karakteristika njegova modusa operandi bila je ljubaznost. Zanimljivo je i da je svih 23 napada (od kojih su dva ostala na pokušaju) počinio u svega četiri kladionice.

Opljačkane zaposlenice mahom su policajcima govorile da ih je razbojnik zamolio da mu predaju novac. Prijetio je plastičnim pištoljima ili nožem, a u jednom slučaju pištolj mu je ispao i ostao u kladionici. Tek nakon što su u zagrebačkoj policiji odlučili medijima dati snimke kamera videonadzora na kojima se vidi lice ljubaznog pljačkaša, slučaj je okončan njegovim uhićenjem.

Naime, Zvonimir J. je u Zadru dobio od poznanika informaciju da je objavljena njegova slika na nekim internetskim portalima i u tisku. Kad je to čuo otišao je u sjedište Policijske uprave zadarske želeći uvjeriti tamošnje službenike da to nije on već netko njemu jako sličan.

Međutim, to nije uspjelo. Istog dana, u ponedjeljak, uhićen je i sljedećeg dana prebačen u Zagreb, gdje su ga operativci odjela općeg kriminala suočili s dokazima. Zvonimir J. neuspješni je student jednog zagrebačkog fakulteta. U Zagrebu je od 2008. povremeno boravio kod prijatelja i poznanika. Nakon kriminalističke obrade prepraćen je u Županijski sud u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 08:48