HOROR NA GRMOŠČICI

Uhićen manijak koji je izbušio gume cijeloj ZG ulici. Među žrtvama i Petar Vlahov: ‘Osjećam se šokirano i nesigurno‘

"Nije stvar više ovdje materijalne štete iako ona nije mala, nego što nam nosi sutra, idući tjedan, idući mjesec"

Petar Vlahov

 Željko Puhovski/Cropix, Ronald Goršić/Cropix

Nakon što smo jučer objavili da je nepoznati manijak na području Grmoščice prerezao gume više osobnih automobila, a među kojima su i pneumatici poznatog HTV-ova novinara Petra Vlahova, zagrebačka policija danas je otkrila da su počinitelja priveli ruci pravde.

- Policijski službenici uhitili su muškarca koji se dovodi u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela te ga priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Prema dosad prikupljenim informacijama, u noći s petka na subotu između 21.30 i 9.20 sati počinitelj je oštrim predmetom oštetio više pneumatika na sedam vozila Hyundai i30, BMW, Range Rover, Mercedes C, Kia Sportage, VW Caddy te Man - kažu kratko iz PU zagrebačke napominjući da materijalna šteta još nije utvrđena.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

No, u razgovoru sa stanarima Grmoščice jučer, koji su najavili zajednički odlazak u policiju kako bi prijavili detaljno događaj i štetu, čini se da je vozila kojima su izmasakrirane gume nožem, preko desetak.

- Osjećam se šokirano i nesigurno. I mogu samo reći da je sve u rukama policije i pravosuđa. Policija je promptno reagirala na pozive. Nije stvar više ovdje materijalne štete iako ona nije mala, nego što nam nosi sutra, idući tjedan, idući mjesec - rekao je jučer za Jutarnji kratko Petar Vlahov kojem je počinitelj nožem izrezao sve četiri gume na skupocjenom terencu.

Drugi žitelji ulice s nevjericom su cijelo prijepodne promatrali policijski očevid i naglašavaju nam kako je najžalosnije u cijeloj toj priči što je počinitelj jedan njihov susjed koji ima psihičkih problema i kojem kršenje zakona i činjenje materijalne štete nije strano.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

- Jedna od nadzornih kamera ga je snimila i vidi se kako kruži oko jednog auta i divljački ubada u gume nož. Zamislite, jedan od susjeda je imao svadbu i dočekale su ga izbušene gume. Pa je l' to normalno? Naša ulica je puna djece koja se na ulici igraju, a zbog tog čovjeka koji očito ima psihičkih problema jer mu ovo nije prvi puta, mi smo svi u strahu. Ne znamo kako može reagirati ako ga se krivo pogleda - sa strahom nam je kazao drugi stanar Grmoščice ne vjerujući da će se uopće uspjeti obeštetiti ako i do sudskog postupka dođe.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 15:46