ZAVRŠENA POTRAGA

Uhićen mladić (18) koji je s mačetom upao u školu, doznajemo gdje su ga pronašli

Naoružani mladić ušao je u jedan od četvrtih razreda Klasične gimnazije. Prijetio je i profesorici
 Goran Mehkek/Cropix

<<<<< NOVO - Nakon tri sata bijega policija je ušla u trag i uhitila na području Medveščaka 18-godišnjaka koji je nešto prije 14 sati danas utjerao strah u kosti u Klasičnoj gimnaziji!

Iz PU zagrebačke su potvrdili uhićenje te navode da je osoba pod nadzorom policije.

- Danas oko 13.50 sati na području Medveščaka, u prostorije obrazovne ustanove došao je tada nepoznati mladić. Nakon toga, na hodniku je susreo učenika kojeg je i tražio, a kojem je oštrim predmetom uputio prijetnje. Nakon upućenih prijetnji, mladić je pobjegao. Informacije i saznanja koje je zagrebačka policija prikupila o samom događaju, rezultirala su ciljanom potragom za mladićem starosti 18 godina - kažu iz zagrebačke policije navodeći da je u tijeku dalje kriminalističko istraživanje.


U 13 sati i 48 minuta zagrebačka policija primila je dojavu kako je u prostor Klasične gimnazije u Križanićevoj ulici u Zagrebu upala nepoznata osoba naoružana mačetom. Potvrdili su to iz Policijske uprave zagrebačke Jutarnjem listu.

Kako nam je rečeno, policija je intervenirala te nema ozlijeđenih.

Nisu nam mogli odgovoriti na pitanje je li osoba koja je uključena u incident pod policijskim nadzorom, dodavši da se sve okolnosti događaja kao i motiv napada još istražuju.

image
Goran Mehkek/Cropix

Prema informacijama koje je dobio Jutarnji, riječ je o mlađoj osobi koja nije učenik Klasične gimnazije. Naoružani mladić ušao je u jedan od četvrtih razreda. Prijetio je i profesorici.

Po neslužbenim informacijama, u pozadini incidenta je vršnjačka svađa zbog koje je mladić ušao u školsku zgradu u Križanićevoj ulici.

image
Goran Mehkek/Cropix

Kako neslužbeno doznajemo, incident je trajao vrlo kratko nakon čega se mladić napustio školu i od iste se udaljio u nepoznatom smjeru. Policija za njim intenzivno traga.

Škola je opremljena videonadzorom koji je snimio počinitelja i pri ulasku u školu i u bijegu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:21