DETALJI VELIKE AKCIJE

Uhićen mladić koji je brutalno napao dvije žene u Splitu! Policija ga našla pomoću pasa i dronova

Napadač u dosjeu ima niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja
Napad u Splitu na Nevenku Margetu
 Nadzorne kamere

NOVO 16:35 - Uhićen je napadač na dvije žene u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Uhićen je u ulici Sv. Fabijana u Podstrani u 16:15. Tamo je ušao među kuće i onda su ga opkolili i uhitili, a trenutno ga sprovode u Split.

Naime, nakon što je lociran u Srinjinama, gdje je živio je u prizemlju kuće jednog poznanika, dao se u bijeg.

Lovile su ga brojne policijske snage. Krenuo je kroz šikaru i došao je do kamenoloma u Žrnovnici, te je preko brda Perun protupožarnim putem došao do Gornje Podstrane.

Policija ga je opkolila i uhitila. Od velike pomoći su im bili specijalni potražni psi i dronovi. Policajci na terenu su rekli da uhićenik nije pružao otpor.

Podsjetimo, tijekom jutarnjih sati u subotu u Splitu su brutalno napadnute i pretučene dvije žene, a napao ih je isti muškarac u dobi od 28 godina obučen u sive hlače i majicu. Akciju uhićenja vodio je zamjenik načelnika PU SD Marko Srdarević, a bila je dignuta i Interventna policija.

Napadač u dosjeu ima niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja. Za njim je već raspisana najnovija potraga PU zagrebačke s izričitom naredbom da ga se uhiti.


Tijekom jutarnjih sati u subotu u Splitu su brutalno napadnute i pretučene dvije žene, a napao ih je isti muškarac u dobi od 25 do 35 godina obučen u sive hlače i majicu.

Taman kada je došla u caffe bar "Firule" u kojem povremeno radi, da bi počela čistiti, napadnuta je i brutalno pretučena 52-godišnja Nevenka Margeta iz Splita. Žena je upravo otvarala kafić, a s leđa joj je prišao muškarac koji je ljubazno zamolio da mu da čašu vode. Nevenka je krenula dati mu vode, a muškarac ju je tada svom snagom udario bocom jamnice po glavi koju je prethodno uzeo iz gajbe. Kad je nesretna žena pala na stepenice divljački ju je tukao rukama i nogama po glavi tako da se razbila i boca, a napad bi vjerojatno potrajao i duže da se nije umiješala jedna strana turistkinja i još nekoliko žena koje su išle na plažu, piše Slobodna Dalmacija.

Divljak je nakon toga mirno odšetao, a Nevenka je odmah prevezena na Hitnu pomoć gdje joj je evidentirano više udaraca, hematoma i razderotina po glavi, rukama i vratu, ali srećom bez prijeloma.

image
Damir Margeta, suprug napadnute Nevenke
Privatni album

Njezin suprug, Damir Margeta, legenda Četvrte gardijske brigade i osamdesetpostotni invalid Domovinskog rata nam kaže da je napadač sve udarce uputio u glavu njegove žene.

- Policija je ovdje bila ispred objekta Firule, ali nisu izuzeli uopće snimke napada koje su evidentirane na nadzornoj kameri. Zato sam ja uspio poslikati najvažnije kadrove sa snimke i evo vam šaljem fotografiju napadača. Nudim tisuću kuna onome tko policiji dojavi identitet napadača, kaže nam Margeta koji je već u svojoj režiji doznao da je napadač došao iz Gline u Split, a ima i još detalja koje trenutno ne bi iznosio u javnost.

image
Napadač na Nevenku Margetu
Nadzorna kamera
image
Nevenka Margeta (glavna fotografija), napadač (gore lijevo)
Privatni Album, Nadzorna kamera

Nakon što je napao Nevenku oko 7.15 sati ujutro u ulici Put Firula b.b., napadač je krenuo prema ulici Antuna Branka Šimića te je napao i Kristinu U. (40) prišavši joj s leđa dok je zvonila na parlafon na zgradi ispred broju 77. Udario ju je kamenom dva tri puta po glavi, zatim joj je čupao kosu i udarao šakama po tijelu da bi je nakon toga bacio na pod nastavivši je udarati. Poslije je trčećim korakom otišao u smjeru tržnice Split 3.

U iskazu policiji Kristina je rekla da ne zna kako je obučen napadač niti ga može detaljnije opisati, ali zna da je mlađe životne dobi. Zadobila je hematome na tjemenu, lijevoj strani glave te ogrebotine na oba lakta i oba koljena.

Policija je na mjestu napada pronašla plosnati kamen s kojim je napadač udarao nesretnu ženu, a s lijeve strane na ulazu u zgradu je oštećeno armirano fiksno staklo.

I ovaj napad je kao i onaj prvi pokriven video nadzorom, samo što u ovom drugom napadu policija ima i iskaz vlasnika stana ispred čije je zgrade Kristina napadnuta.

- Ona je zapomagala i zvonila na parlafon, a kada sam se ja spustio napadača više nije bilo ispred zgrade, rekao je gospodin koji ima dijete sa posebnim potrebama kojemu je Kristina asistentica.

Kristina je inače asistenica i u udruzi "Prijatelji", a napadnuta je baš kada je išla raditi sa djetetom sa posebnim potrebama kojemu se i inače posvećuje.

U međuvremenu se pojavila snimka napada i na Kristinu: zaskočio ju je ispred ulaza u zgradu, povlačio za kosu i bacio o pod. Policija je o svemu objavila priopćenje u k ojemu obavlještava da su primili dojave o dva napada na ženske osobe te da su identificirali osumnjičenika za kojim se intenzivno traga, piše Slobodna Dalmacija.

image
Napad na Kristinu
Nadzorne kamere
image
Napad na Kristinu
Nadzorne kamere
image
Napad na Kristinu
Nadzorne kamere
image
Napad na Kristinu
Nadzorne kamere

Policija traga za 28-godišnjakom uz pomoć pasa tragača i drona

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je napadač je 28-godišnji A. N. iz Gline kojeg zovu "Aco Srbin", ali to policija još nije potvrdila.

Napadač u dosjeu ima niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja. Za njim je već raspisana najnovija potraga PU zagrebačke sa izričitom naredbom da ga se uhiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:44