NAŠLA GA POLICIJA

Uhićen mladić koji je ukrao tramvaj u Zagrebu, prijeti i mu do tri godine zatvora!

Tereti ga se za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari, prijeti mu i do tri godine zatvora!
 Ranko Suvar/Cropix

Kad je tramvaj odvezen iz spremišta sa zagrebačke Trešnjevke u kasne noćne sate u četvrtak i kad se doznalo da ga je netko provozao punih kilometar i 400 metara te ostavio i odšetao u noć, svima je pao mrak na oči.

ZET i policija su se odmah digli na noge. I nije dugo trebalo da se, zahvaljujući svim dostupnim sredstvima i dokazima, pa i činjenici da je vožnju snimao u tramvaju te ju pokazao prijateljima, uđe u trag osobi koja je u četvrtak oko 23.15 sati odvezla, bez ičijeg odobrenja i znanja, tramvaj!

Lisice na ruke na drugom kraju zemlje, s odmakom od jednog dana, policija je stavila mlađem punoljetniku starom 19 godina. Kasno sinoć su ga iz Osijeka, odakle je rodom, doveli na kriminalističko ispitivanje u Zagreb gdje se provodi obrada u odnosu na mjesto počinjenja djela. Kojeg? Ne krađe tramvaja nego neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, a kao sankciju zakon predviđa i do tri godine zatvora.

Iz PU zagrebačke su danas kratko priopćili da je u četvrtak u Ozaljskoj "tada nepoznati počinitelj došao do tramvaja, koji je bio nezaključan te ga stavio u pogon i odvezao se do Tratinske ulice, gdje je ostavio tramvaj i udaljio se u nepoznatom smjeru.

Policijski službenici PU zagrebačke dojavu o događaju zaprimili su od odgovornih osoba prijevozničkog društva, te su intenzivno tragali za počiniteljem. Ujedno su od ZET-a zaprimili i video zapis iz tramvaja u vrijeme događaja a zanimljivo je da se na snimci vidio i vozačevo komuniciranje na mobitel s prijateljima u kojima se hvalisao da je posudio tramvaj i da vozi...

Hoće li policiji i tužiteljstvu 19-godišnjak otkriti stvarne razloge sporne ‘avanture‘ s druge strane zakona i gdje je naučio tajne zanata kako pokrenuti tramvaj, ostaje za vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:55