PRETRAŽILI MU DOM

Uhićen muškarac iz Zagreba: Pronašli kod njega 230 dijelova oružja i više od 600 streljiva

Nadalje, tijekom pretrage, policijski službenici pronašli su i dvije plastične vrećice ispunjene s marihuanom
Ilustracija
 PUZ

Tijekom pretrage doma osumnjičenog 61-godišnjaka na zagrebačkom Črnomercu, policijski službenici pronašli su 12 komada vatrenog oružja, više od 200 dijelova oružja i opreme te više od 600 streljiva, izvijestila je PU zagrebačka u nedjelju.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja i pretrage doma pronađeno je sedam puški i četiri pištolja raznih kalibra i marki te jedan puškomitraljez "Zastava", a koje je osumnjičeni ilegalno nabavio i neovlašteno posjedovao.

Također, pronađeno je 230 dijelova oružja i opreme, kao i 684 streljiva raznih vrsta i kalibra.

Nadalje, tijekom pretrage, policijski službenici pronašli su i dvije plastične vrećice ispunjene s marihuanom. U prvoj se vrećici nalazilo oko 87,8 grama marihuane, a u drugoj oko 172 grama marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:56