NIČIM IZAZVAN

Uhićen muškarac koji je namjerno podmetao požare uz cestu Rastovac-Mitlo kod Trogira

Policija ističe kako se namjerno podmetanje požara 45-godišnjaka ne odnosi na nedavni požar u Segetu Gornjem
Ilustracija
 Jure Miskovic/Cropix

Policija je uhitila i pritvorskom nadzorniku predala 45-godišnjeg muškarca za kojeg je utvrđeno da je namjerno podmetao požare u predjelu Pržine kod Trogira uz cestu Rastovac-Mitlo, izvijestila je u subotu splitska policija.

"Kriminalističkim istraživanjem nad 45-godišnjim muškarcem utvrđeno je da postoje osnovane sumnje da je namjernim podmetanjem požara počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", rekla je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Antonela Lolić.

Pojasnila je kako je policija u Trogiru 5. kolovoza u 1,25 sati primila dojavu da se između Rastovca i Mitla vidi nekoliko požara te su na požarišta izašli vatrogasci i policija.

"Nakon obavljenog očevida utvrđeno je da su požari namjerno izazvani te je policija pronašla i uhitila muškarca koji je to radio," rekla je Lolić.

Dodala je kako se namjerno podmetanje požara ovog 45-godišnjaka ne odnosi na nedavni požar u Segetu Gornjem u trogirskom zaleđu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 02:06