U PRITVORU JE

Uhićen muškarac koji je pokušao zapaliti zgradu policije u Puli: Odale su ga snimke nadzornih kamera

Policija je obavila pretres doma 55-godišnjaka i pronašla odjeću koju je u vrijeme svog piromanskog čina nosio na sebi
 Goran Sebelic/Cropix

Četiri dana trebalo je istarskoj policiji da uđu u trag manijaku koji je iz samo njemu znanog razloga u pola bijela dana u nedjelju odlučio politi benzinom zgradu Policijske uprave istarske na Trgu republike u Puli. Odale su ga nadzorne kamere a zatim i operativni rad krim policije na terenu.

Riječ je o 55-godišnjem muškarcu koji je po dovršetku kriminalističkog istraživanja prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Prema kaznenoj prijavi, on se 26. ožujka oko 13.30 sati dovezao svojim automobilom do autobusne stanice ispred same zgrade policijske uprave. Iz vozila je potom izvadio nekoliko plastičnih boca koje je prethodno napunio sa zapaljivom tekućinom, najvjerojatnije benzinom.

Tekućinu je energično i bez ustručavanja prolijevao s prednje strane zgrade, kod ulaza, kao i na prostoru parkirališta i onda ju zapalio.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

- Na taj je način izazvao opasnost za život i tijelo policijskih službenika i stranaka koje su se nalazile u zgradi, prvenstveno osobe koja se u tom trenutku nalazila u prostoriji za zadržavanje, s obzirom na to da se prostorija zbog požara ispunila dimom. Također je utvrđeno da je, osim što je ugrozio život ljudi, osumnjičeni izazvao i opasnost za imovinu većeg opsega - kažu iz PU istarske.

Nakon dojave o plamenu, na mjesto događaja brzo su pristigli i lokalni vatrogasci koji su zatekli policajce kako se već bore s vatrom. Kriminalisti su zasukali rukave te pregledali snimke nadzornih kamera nakon čega su operativnim radom na terenu utvrdili i identitet počinitelja te ga jučer ujutro i uhitili.

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Puli obavili su pretres doma 55-godišnjaka i u njemu pronašli odjeću koju je u vrijeme svog piromanskog čina nosio na sebi. A također su kod njega pronašli i druge predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Po dovršetku obrade policija ga je jutros predala pritvorskom nadzorniku, a dalje ovisi o tužiteljstvu hoće li, nakon što ga ispitaju, za njega zatražiti određivanje istražnog zatvora.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:10