KRIJUMČARENJE

Uhićen muškarac koji je u autu švercao Kineze, dvojica su bila i u prtljažniku

‘Dvije ženske osobe smjestio je u putnički prostor, a dvojicu muškaraca u prtljažni prostor vozila‘, priopćila je policija

policija ilustracija

 /Puz

Zagrebački policajci uhitili su 38-godišnjeg muškarca u automobilu slovenskih nacionalnih oznaka kako kroz Lijepu našu krijumčari ilegalne državljane Kine. Točnije, njemu su planove pomrsili u večernjim satima prošle srijede nakon što ga je policija presrela i zaustavila na autocesti A3 kod naplatnih kućica Zagreb-istok dok se s četvero Kineza vraćao iz županjskog kraja.

Osumnjičenog se tereti za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma, a kroz istraživanje policija je utvrdila da je 38-godišnjak cijeli krijumčarski transfer dogovorio s nepoznatom osobom preko društvene mreže i jedne aplikacije. Na osnovu tog dogovora je u Županji navečer u svome vozilu preuzeo četiri državljana Kine a za uzvrat je trebao dobiti novčanu naknadu.

- Dvije ženske osobe smjestio je u putnički prostor, a dvojicu muškaraca u prtljažni prostor vozila. Iako je bio svjestan da prtljažni prostor nije namijenjen prijevozu osoba zbog izostanka sjedala, sigurnosnih pojaseva i svoje veličine ipak ih je prevozio na takav, nečovječan i ponižavajući način. Trebao ih je prevesti na jednu adresu na području Zagreba - kažu iz PU zagrebačke koja je 38-godišnjaka predala pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu. Strani državljani su, pak, završili u Prihvatnom centru za strance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:40