ZLOČIN IZ MRŽNJE

Uhićen muškarac koji je u Zagrebu napao taksista: ‘Pogodio me šakom u glavu, krv je počela šikljati‘

Nemili incident dogodio se u Ulici baruna Trenka u Zagrebu oko 22 sata, u vrijeme vožnje

Ilustracija: policija

 R Ronald Gorsic/Cropix

Zagrebačka policija izvijestila je da je uhićen 50-godišnji muškarac zbog sumnje da je nedavno napao 28-godišnjeg vozača taksija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 50-godišnjak u Ulici baruna Trenka u Zagrebu oko 22 sata, za vrijeme vožnje najprije izvrijeđao vozača, a onda ga u jednom trenutku šakom udario u glavu.

Nakon toga, vozač taksija je zaustavio vozilo i izašao na ulicu, a osumnjičeni je krenuo za njim te mu prijetio da će ga ubiti.

Policija navodi da je vozač taksija zadobio lakše ozljede.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće bit će dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Pedesetogodišnjaka se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela prijetnje u svezi zločina iz mržnje kao i tjelesna ozljeda na štetu 28-godišnjaka, navodi policija.

Napadnuti taksist dao je izjavu za RTL, koji prenosi kako je riječ o pripadniku romske manjine kojega je napadač izvrijeđao po rasnoj osnovi.

- Pogodio me šakom u glavu gdje je meni počela špricati krv. Ja sam bio u šoku, pod stresom. Ja sam krenuo zvati policiju. On je meni rekao, ti ćeš meni zvati policiju. Sad ćeš vidjeti, Cigane jedan, sad ću te ubiti. On je izlazio iz auta, krenuo na mene gdje je počeo nešto posezati za džepom. Da li je on imao nož ili nešto... U tom trenutku sam se jako uplašio i počeo bježati oko auta, a on me pokušavao sustići, ispričao je taksist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:18