DOLIJAO

UHIĆEN NASILNI RAZBOJNIK KOJI JE PLJAČKAO TAKSISTE Zatražio bi prijevoz do udaljene lokacije, pa izvadio oružje i krao im utržak

 Željko Puhovski / CROPIX

Policiji je konačno dopao u ruke serijski razbojnik, 44-godišnjak iz Bosne i Hercegovine, kojeg se sumnjiči za najmanje četiri razbojništva i tri kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode.

Muškarac je zatečen u kasinu na području Trešnjevke, a protiv njega je bilo raspisano više policijskih potjernica. Na meti nasilnika najčešće su bili taksisti kojima je uz prijetnju oružjem oduzimao novac. Tako je 11. siječnja ove godine oko 18 sati i 30 minuta ušao u taksi na Bolničkoj cesti.

Tijekom vožnje, osumnjičeni je iz jakne izvadio vatreno oružje te vozaču zaprijetio da mu preda novac. Iz straha za vlastiti život, oštećeni je to i učinio. Potom mu je naredio da zaustavi vozilo, obojica su izašli i pritom mu je osumnjičeni otuđio ostatak novca. Dalje prijeteći, naredio mu je da ga dalje vozi na zatraženu lokaciju, što je on opet iz straha i učinio. Po dolasku na zatraženu lokaciju, zaustavio se na njegov zahtjev, da bi se potom osumnjičeni udaljio.

Sljedećeg dana, 12. siječnja oko 15.30 sati na Trgu Luke Botića, zaposlenica obližnjeg restorana, na zahtjev osumnjičenog, pozvala je taksi vozilo. Odmah po dolasku, osumnjičeni je sjeo na stražnje sjedalo i zatražio prijevoz do Petrinje. Tijekom vožnje je opet kao i prethodnog dana, uz prijetnju vatrenim oružjem zatražio novac i mobitele, a to mu je oštećeni iz straha za vlastiti život i dao. Dolaskom do Graničnog prijelaza Maljevac, naredio je oštećenom da zaustavi vozilo, izašao i udaljio se s otuđenim novcem te dva mobitela, priopćili su iz policije.

Samo dva dana kasnije razbojnik je ponovno napao. Na Autobusnom kolodvoru u Karlovcu ušao je u taksi i zatražio vožnju do Zagreba. Kod Draganića je izvadio oštar predmet te zaprijetio taksistu koji mu je u strahu za život dao mobitel, tablet, sunčane naočale i novac, a kada su došli do centra Zagreba naredio je taksistu da zaustavi automobil i pobjegao.

Osim taksista, na meti mu je bio i muškarac u Riječkoj ulici kojem je došao do adrese na kojoj živi, prišao mu i zaprijetio vatrenim oružjem tražeći da mu preda novac iz torbe. Kada je žrtva to odbila, nasilnik ga je udario oružjem u glavu te mu uzeo novac i mobitel.

Procjenjuje se da je u svom kriminalnom pohodu stekao "plijen" od 23 tisuće i 570 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:59