TEŠKO OZLIJEĐENA

Uhićen nesavjesni vozač koji je kod Čakovca autom udario maloljetnicu i pobjegao

Maloljetnica je vozilom Hitne pomoći prevezena u čakovečku bolnicu gdje je hospitalizirana s teškim ozljedama

Ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix/Cropix

Iako je pobjegao brzinom munje u petak u večernjim satima, nakon što je Opel Astrom naletio na maloljetnicu koja je stajala na kolnom ulazu u dvorište obiteljske kuće u Zasadbregu nadomak Čakovca, policija je uspjela ući u trag odbjeglom vozaču.

Maloljetnica je vozilom Hitne pomoći prevezena u čakovečku bolnicu gdje je hospitalizirana s teškim ozljedama, a policija je utvrdila da je nesavjesni vozač 30-godišnjak s područja općine Sv. Juraj na Bregu, koji se oko 20.30 sati kretao županijskom cestom 2013 kroz Zasadbreg.

Pritom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake pa je u blagom zavoju djelomično vozilom sišao van kolnika i potom vanjskim bočnim ogledalom udario u tijelo djevojčice koja je stajala na ulazu u dvorište svoje kuće.

- Nakon udara pješakinja je pala na asfaltiranu podlogu kolnog ulaza, a vozač je napustio mjesto događaja bez da je sačekao dolazak policijskih službenika. Vozača su pronašli djelatnici Postaje prometne policije Čakovec i priveli ga u službene prostorije. Uhićen je te mu je vađena krv i izuzet urin radi analize, dok će se na Opel Astri provesti izvanredni tehnički pregled - kažu iz PU međimurske koja je nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijela kaznenu prijavu a vozača predala pritvorskom nadzorniku pa će o njegovoj daljnjoj sudbini i slobodi odlučivati tužiteljstvo i sudac istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:17