BIO U BIJEGU

UHIĆEN OPASNI UBOJICA IZ SPLITA Otac četvero djece nasred ulice nožem je izbo muškarca (53) zbog sitnog duga od 3000 kuna

 
Željko Melvan
 Hanza media, PU splitsko-dalmatinska

U Kninu, na benzinskoj pumpi u srijedu oko pet sat i deset minuta ujutro uhićen je 38-godišnji Željko Melvan iz Splita kojeg je policija više od pet mjeseci bezuspješno tražila zbog ubojstva 53-godišnjeg Vedrana Marendića zvanog Sarun, piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom dana bit će ispitan a nakon toga prepraćen u istražni zatvor jer mu je pritvor već odavno određen, a u međuvremenu je Županijsko državno odvjetništvo podiglo i optužnicu protiv njega za ubojstvo 26. lipnja u Sinjskoj ulici u Splitu.

Melvan (otac četvero djece) je optužen da je te srijede oko 20 sati nakon verbalne rasprave pljunuo Marendića, odrezao mu komad kose i udarao ga drškom noža po glavi, te ga je tri puta nožem ubo po nogama i tijelu, a koban je bio ubod u prsa. Razlog je bio dug od 3.000 kuna.

Od posljedica ozljeda 53-godišnji Marendić je nakon nekoliko dana preminuo u splitskoj bolnici.

Zanimljivo je i da oružje ubojstva, krvavi nož, nije pronašla policija tijekom obavljanja očevida iako su, kako su tada naveli, “poduzeli mjere prvog zahvata, u cilju osiguranja mjesta događaja, prikupljanja informacija i osiguranja dokaza kaznenog djela”.

Naime, tek poslije tri dana jedan je građanin pronašao odbačeni nož u vrtu. Melvan ubo Marendića, jednom u bedro, no druga rana između grudnog koša i abdomena se pokazala kobnom, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:45