‘MOGUĆI POČINITELJ‘

Uhićen pljačkaš za kojeg sumnjaju da je raznio bankomat: ‘Našli smo ga na makadamskom putu, par ulica dalje...‘

Nije za isključiti da je riječ o istoj ekipi koja je unazad godinu dana na području metropole "odradila" više od desetak takvih napada

U zagrebačkom kvartu Trnsko počinjena je provala u bankomat PBZ-a eksplozivnim sredstvom.

 Damir Krajac/Cropix

Policija je nakon noćašnje nove pljačke bankomata korištenjem eksplozivne naprave uhitila jednu osobu koju dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela, izvijestila je PU zagrebačka.

Stravična detonacija probudila je noćas oko 3.20 sati stanovnike zagrebačkog naselja Trnsko. Nepoznati počinitelj ili više njih, prema ustaljenom scenariju, najvjerojatnije izazivanjem eksplozije pomoću plina, provalio je u bankomat u sklopu trgovine, a potom se s otuđenim novcem dao u bijeg.

Svega 15 minuta nakon što je odjeknula eksplozija policajci koji su pristigli na mjesto događaja te su započeli potragu za počiniteljem i uhitili na makadamskom putu stotinjak metara dalje u susjednoj uličici muškarca.

image

U zagrebačkom kvartu Trnsko počinjena je provala u bankomat PBZ-a eksplozivnim sredstvom. Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja i započela očevid.

Damir Krajac/Cropix
image

U zagrebačkom kvartu Trnsko počinjena je provala u bankomat PBZ-a eksplozivnim sredstvom.

Damir Krajac/Cropix

"Potraga za mogućim počiniteljem završila je na makadamskom putu, nekoliko ulica dalje. Uočili su muškarca za kojeg su posumnjali da bi mogao biti povezan s događajem. Policijski službenici uhitili su muškarca koji se dovodi u svezu s počinjenjem ovog kaznenog djela te ga priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje", priopćila je policija koja na mjestu pljačke provodi očevid.

image

U zagrebačkom kvartu Trnsko počinjena je provala u bankomat PBZ-a eksplozivnim sredstvom.

Damir Krajac/Cropix

Ostaje za vidjeti je li u ovoj noćnoj akciji kojom je probudio cijeli kvart bio sam ili je imao pomagača.

S obzirom na modus operandi kao i vrijeme odrađene noćne aktivnosti, nije za isključiti da je riječ o istoj ekipi koja je unazad godinu dana na području metropole i okolice na isti način, nekoliko sati nakon što djelatnici novčarskih institucija napune bankomat novcem, "odradila" više od desetak takvih napada. U većini slučajeva kazete s novcem uspjeli su ukrasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:55