PAO GORAN V.

Uhićen Sabljin prijatelj koji je s njim bio u Ritzu u vrijeme ubojstva: Doznajemo detalje akcije

Iza Gorana V. je pravomoćna trogodišnja osuđujuća presuda zbog opijata iz 2019. godine te nekoliko prekršajnih grijeha

Oduzeta droga

 Pu Zagrebačka/

Petorica muškaraca od kojih je jedan državljanin Crne Gore, a ostali su domaći dečki, uhićeni su u Zagrebu 11. prosinca zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te krivotvorenja isprava. Dvojica od njih će nadolazeće blagdane, na prijedlog zagrebačkog tužiteljstva, provesti iza rešetaka remetinečkog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela. A kako doznajemo riječ je o Ivanu S. (25) te Goranu V. (43), prijatelju pokojnog bivšeg USKOK-ova optuženika Tomislava Sablje, ubijenog proljetos u klubu Ritz i s kojim je u kobno vrijeme bio u društvu.

Prema informacijama Jutarnjeg lista stvari su se počele za ekipu komplicirati još 14. studenog na parkiralištu Kopernikove ulice u novozagrebačkom Travnom kada je policajcima sasvim opravdano bio sumnjiv Audi u kojem su bile dvije osobe. Pokucali su im na prozor kako bi izvršili provjeru identiteta. Na mjestu vozača legitimirali su Ivana S., dok mu je društvo na suvozačevu mjestu pravila jedna državljanka BiH.

image

Oduzeta droga

Pu Zagrebačka/

Na upit ima li kod sebe išta nedozvoljeno, odgovorio je da ima automatski pištolj Škorpion. I nije dugo trebalo da taj trag kriminaliste odvede do Gorana V. koji je Ivanu S. za neutvrđeni novčani iznos prodao Škorpion sa streljivom i koji je dan ranije nabavio od Nine D.

Zagrebačka policija je po dovršenom kriminalističkom istraživanju objavila da je 25-godišnjak nabavljao veće količine kokaina koji je potom preprodavao drugim dilerima među kojima su, kako doznajemo, M.K. i D.K.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 43-godišnjak protivno odredbama članka 7. stavak 1. i 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana od osumnjičenog 29-godišnjaka neovlašteno nabavljao automatsko oružje i streljivo čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno, nakon čega je to oružje i streljivo dalje prodavao. Također, utvrđeno je i kako je osumnjičeni 43-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nabavljao veće količine kokaina koji je potom sakrivao, vagao i prepakiravao u stanu na adresi boravišta na području Zagreba. Tako pripremljenu drogu je dalje preprodavao drugim preprodavačima među kojima je i osumnjičeni 25-godišnjak, koji je također drogu sakrivao na svojoj adresi boravišta na području Zagreba kao i u svom automobilu i drogu dalje preprodavao - priopćili su iz PU zagrebačke navodeći da su od ekipe zaplijenili ukupno 614,85 grama kokaina, dva pištolja od kojih je jedan automatski pištolj tzv. Škorpion, a oduzeli su još i 18 komada pištoljskog streljiva i veći novčani iznos za koji se sumnja da potječe od preprodaje opijata.

image

Oduzeta droga

Pu Zagrebačka/

No tu nije sve. Svoj obol u svemu je dao i 35-godišnji Crnogorac za kojeg su utvrdili da je neutvrđenog dana pribavio krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu s ciljem da ih uporabe kao prave, a iste je nonšalantno predao policajcima tijekom utvrđivanja identiteta.

Za razliku od pritvorenog Ivana S., koji do sada navodno nije imao problema sa zakonom, iza Gorana V. je pravomoćna trogodišnja osuđujuća presuda zbog opijata iz 2019. godine te nekoliko prekršajnih grijeha. A u odnosu na ove potonje optužbe obojica su se odlučila braniti šutnjom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:45