ČISTKA VLASTITIH REDOVA

Uhićen šef Policijske postaje Sisak! Htio ‘pomoći‘ lokalnom moćniku, prijavio ga podređeni

Tereti ga se da je od podređenog inspektora tražio da izbriše podatke s mobitela osumnjičenog

Marijan Detelić/Ilustracija uhićenja

 /Cropix

Policija je u suradnji s USKOK-om, kako neslužbeno doznajemo, uhitila jednog od svojih načelnika, šefa Policijske postaje Sisak Marijana Detelića.

Detelić je priveden tijekom jučerašnjega dana te su kod njega provedene pretrage doma temeljem naloga suca istrage nadležnog suda. Prema prvim informacijama, tereti ga se za kazneno djelo trgovanja utjecajem.

Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da je načelnik PP Sisak osumnjičen da je pokušao "pomoći" jednom lokalnom moćniku tako što je utjecao na podređenog policijskog službenika koji je provodio kriminalističko istraživanje protiv te osobe. Naime, policija je istraživala tog lokalnog poduzetnika zbog sumnje u kazneno djelo pronevjere, a tijekom službenih radnji oduzeli su mu i mobilni uređaj koji je trebalo pretražiti kako bi se iz njega izuzeli potencijalni dokazi.

Međutim, načelnik Detelić, kako ga se sumnjiči, najprije je od podređenog inspektora tražio da, umjesto da izvuku podatke s uređaja, vrate mobitel vlasniku koji je bio pod kriminalističkim istraživanjem. Policijski službenik nije želio poslušati načelnikovu "sugestiju" navodno mu rekavši da to ne dolazi u obzir. Načelnik je potom, kako ga se tereti, "predložio" inspektoru da onda izbriše sve podatke s mobitela.

Policijski službenik, svjestan da bi time i sam počinio kazneno djelo, odbio je načelnikov zahtjev te je očigledno o svemu izvijestio njegove pretpostavljene.

Tako je na koncu načelnik Detelić uhićen zbog sumnje u spomenutu kazneno djelo. Nad njim je u međuvremenu završeno kriminalističko istraživanje te je predan pritvorskom nadzorniku, a odgovarajuća kaznena prijava podnesena je USKOK-u.

Tijekom današnjeg dana USKOK bi ga trebao ispitati u svojstvu osumnjičenika nakon čega će odlučiti hoće li protiv njega zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Kako doznajemo, MUP je osumnjičenog načelnika već udaljio iz službe te je protiv njega podnesen i zahtjev za provođenje disciplinskog postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. ožujak 2024 22:23