POKRENUTA ISTRAGA

‘Uhićen si, oduzimam ti taj Porsche‘: Vozač iz Sesveta krenuo u bijeg, policajca vukao po cesti...

Prvo je skrivio nesreću, imao je i zabranu upravljanja autom, a onda je krenuo u obračun s policijom

Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Čakovečko tužiteljstvo pokrenulo je istragu protiv 45-godišnjeg vozača Porschea koji se nije htio pomiriti s činjenicom da mu se oduzima vozilo već je odlučio pobjeći svom silom pa i vukući policajca po kolniku.

Naime, 20. siječnja ove godine u Štefancu nadomak Čakovca policajac je u opetovanom kršenju zakona uočio 45-godišnjaka. Priopćio mu je tom prilikom da je uhićen i da mu se privremeno oduzima Porsche Panamera jer je isti vozio tijekom zabrane upravljanja motornim vozilom, a s kojim je netom sudjelovao u prometnoj nesreći u Nazorovoj ulici u Štefancu.

-Tada je 45-godišnjak postupio u cilju da spriječi policijskog službenika u daljnjem postupanju i pobjegne. Osnovano se sumnja da je stavio vozilo u pogon, a kada ga je policijski službenik uhvatio rukama za njegovu lijevu ruku, osumnjičenik je unatoč tome, vozilom naglo krenuo naprijed. Pritom je povlačio po kolniku policijskog službenika koji ga je i dalje držao za ruku. Policijski službenik je nakon nekoliko metara pao na kolnik i zadobio tjelesne ozljede, dok je osumnjičeni 45-godišnjak uspio pobjeći - priopćili su čakovečki tužitelji koji su od sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu zatražili određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Vapaj tužiteljstva kako 45-godišnjak ne bi ponovio kaznena djela sutkinja istrage je prihvatila pa je u varaždinskom pritvoru 45-godišnjak s područja Sesveta završio s kaznenom prijavom za prisilu prema službenoj osobi.

image
PU međimurska
image
PU međimurska

A PU međimurska je nakon tog incidenta izvijestila da je prometni policajac priopćio vozaču da mu mora predati ključeve vozila jer se vozilo mora privremeno oduzeti. No, umjesto da policajca posluša, vozač je upalio motor.

- Obzirom da je policijski službenik čuo pokretanje motora vozila i zaključio da će muškarac vjerojatno krenuti vozilom, u cilju sprječavanja bijega uhićene osobe, uhvatio je 45-godišnjaka rukama za nadlakticu kako bi ga spriječio u namjeri upravljanja vozilom. Unatoč tome, muškarac je krenuo autom, a s obzirom da ga je policijski službenik držao za ruku, muškarac je policajca odvukao nekoliko metara nakon čega je isti pao na kolnik, a muškarac se udaljio vozilom.

Vozilo je pronađeno istog dana po policijskim službenicima PU varaždinske te je prevezeno vučnom službom u dvorište PU međimurske temeljem članka 229.st.8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama - priopćila je prije tjedan dana međimurska policija navodeći i da vozaču slijedi obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama za što je propisana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili do 60 dana zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:48