TJEDNIMA BIO U BIJEGU

Uhićen sin ugledne hrvatske sutkinje optužen za silovanje. Doznali smo gdje se skrivao

29-godišnjak je okrivljen da je dva puta silovao djevojku prema kojoj se godinama ponašao nametljivo

Zatvor u Remetincu, ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Odbjegli sin ugledne hrvatske sutkinje, 29-godišnjak okrivljen da je dva puta silovao djevojku prema kojoj se šest godina ponašao nametljivo, a na sve joj je i protupravno oduzeo slobodu, uhićen je prošli tjedan u Zagrebu.

Kako neslužbeno doznajemo, službenici zagrebačke policije zatekli su ga u jednom stanu na zagrebačkoj Malešnici, no nije riječ o jednoj od dvije adrese na kojima je boravio ranije.

Nakon što su ga legitimirali i utvrdili da je riječ o "licu s tjeralice", policajci su ga odveli u istražni zatvor u Remetincu na temelju prije izdanog rješenja Županijskog suda u Zagrebu.

Podnesena žalba

Budući da su njegovi odvjetnici već podnijeli žalbu na rješenje kojim mu je određen istražni zatvor, sada će, nakon što je i fizički pritvoren, o njegovoj žalbi odlučivati Visoki kazneni sud.

Kako smo izvještavali, nedavno je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega podiglo optužnicu za spomenuta kaznena djela, ali okrivljenik je unatoč vrlo teškim optužbama, kao i kršenju izrečene sudske mjere zabrane približavanja djevojci, ostao na slobodi.

Optužnica ga tereti da je prema djevojci s kojom je prije nekog vremena bio u vezi, činio kaznena djela na njezinu štetu od rujna 2015. pa sve do prosinca prošle godine. Kako doznajemo, na početku istrage 29-godišnjak je ipak neko vrijeme bio u istražnom zatvoru, a onda je nakon otprilike tri mjeseca pušten da se brani sa slobode, pri čemu mu je izrečena sudska mjera zabrane približavanja i kontaktiranja žrtve. No, u rujnu ove godine njegova navodna žrtva prijavila je da 29-godišnjak krši mjeru, odnosno da joj je prišao u tramvaju, a što prema mjeri nije smio.

Nedostupan

Tužiteljstvo je na osnovi toga zatražilo da mu se zbog kršenja mjere odredi istražni zatvor.

No, nadležni sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu taj je prijedlog odlučio odbiti. Tužiteljstvo se žalilo, ali je izvanraspravno vijeće Županijskog suda 4. studenoga odbilo žalbu, smatrajući da je sudac istrage donio pravilnu odluku.

S obzirom da je tužiteljstvo krajem listopada ponovno, u sklopu tada podignute optužnice, predložilo da se 29-godišnjem okrivljeniku odredi istražni zatvor, o tome je odlučivalo novo sudsko vijeće koje je došlo do drukčijeg zaključka. Na sjednici održanoj 9. studenoga odlučeno je da 29-godišnjak ipak mora u istražni zatvor!

Međutim, iza rešetaka tada nije završio jer ga policija nije pronašla ni na jednoj dostupnoj adresi, pa je za njim 28. studenoga raspisana tjeralica koja je prošle srijede i realizirana.

Podsjetimo, prilazak okrivljenog 29-godišnjaka djevojci kojoj nije smio prići nedvojbeno je utvrđen jer su prijavu djevojke potvrdile i izuzete snimke videonadzora iz tramvaja.

Iako se ne može isključiti mogućnost da se slučajno zatekao u istom tramvaju, iz snimki videonadzora vidljivo je da je upravo okrivljenik, kad ju je uočio, prišao djevojci i obratio joj se: "Što se i dalje ljutiš na mene? Hoćemo na kavu ili kebab?".

Vidi se da okrivljeni cijelo vrijeme ne skida pogled s nje te joj prilazi i stoji pokraj nje, na udaljenosti od nekoliko centimetara, i to 71 sekundu. Obraća joj se iako ona od njega okreće glavu i razgovara na mobitel, nakon čega sjeda na stolicu dva metra dalje te je nastavlja gledati i smijati joj se u lice. Prestravljena djevojka odmah je nazvala policiju i rekla što se događa u tramvaju broj 11, a onda je izišla van.

‘Nema pouzdanih dokaza da je pratio oštećenicu‘

"Sudac istrage tako ispravno utvrđuje da konkretni događaj od 28. rujna 2022. do kojeg je došlo slučajnim susretom u sredstvu javnog prometa (tramvaju) u frekventno doba dana i uz prisutnost većeg broja putnika, pri čemu nema pouzdanih dokaza koji bi potvrđivali da je okrivljenik pratio oštećenicu, nije takvog karaktera i intenziteta da bi određivanje istražnog zatvora bilo nužno...", obrazložilo je vijeće Županijskog suda odluku kojom je 4. studenog odbilo žalbu tužiteljstva na rješenje suca istrage o neodređivanju istražnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2023 11:03